Ο υπ. Υγείας λέει πως οι νοσοκομειακές κλίνες δεν θα φθάσουν για τους ασθενείς με κορωνοϊό

2971517
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020, 12:15

Ο Λίβανος δεν θα έχει αρκετές νοσοκομειακές κλίνες προκειμένου να αντεπεξέλθει στα αυξανόμενα περιστατικά Covid-19, προειδοποίησε σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου ο υπουργός Υγείας της υπηρεσιακής κυβέρνησης, λέγοντας πως η συμμόρφωση με το lockdown διάρκειας δύο εβδομάδων, το οποίο τελείωσε αυτή την εβδομάδα, δεν ήταν ικανοποιητική.

Σε ένα tweet ο Χαμάντ Χάσαν ανέφερε πως τα περιστατικά αυξάνονται και πως, αν και προστέθηκαν περισσότερες νοσοκομειακές κλίνες, αυτές δεν θα είναι αρκετές.

Οι μονάδες εντατικής θεραπείας ήταν σε κρίσιμο σημείο χωρητικότητας όταν ο Λίβανος επέβαλε το lockdown και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Χάσαν Ντιάμπ είχε προειδοποιήσει πως τα περιοριστικά μέτρα θα μπορούσαν να παραταθούν αν ο κόσμος δεν συμμορφωνόταν.

Το Υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε χθες, Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, ότι είχαν καταγραφεί 1.842 θετικές διαγνώσεις Covid-19 και 22 θάνατοι τις προηγούμενες 24 ώρες. Οι καταγεγραμμένοι θάνατοι που οφείλονται στον Covid-19 έχουν φθάσει συνολικά τους 1.055 στη χώρα των έξι εκατομμυρίων κατοίκων, όπου η κατάσταση στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης επιδεινώνεται.

Εκτός από την πανδημία του Covid-19, ο Λίβανος αντιμετωπίζει μεγάλη χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, ενώ παλεύει ακόμη με τα επακόλουθα της μεγάλης έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020, 12:20

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!