Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 30ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας: “‘Ολα τα παιδιά είναι ΙΣΑ και αξίζουν την ΙΔΙΑ ποιοτική και ουσιαστική εκπαίδευση”

tilekpaideysi 768x576
stergiou
fotou
728x110 3

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 30ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, ζητώντας απαντήσεις για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή σχετικά με το θέμα της τηλε-εκπαίδευσης και της κατανομής υλικοτεχνικού εξοπλισμού στα παιδιά του σχολείου τους που το έχουν ανάγκη.

Αναλυτικά:

“Εδώ και δύο εβδομάδες τα παιδιά μας καλούνται να αντεπεξέλθουν σε μία ακόμη νέα πραγματικότητα, αυτή της τηλε-εκπαίδευσης. Και ενώ γονείς και παιδιά βρισκόμαστε σε ένα συνεχή αγώνα με υπολογιστές, εκτυπωτές, δίκτυα, μικρόφωνα και κάμερες, κάποια άλλα παιδιά δεν δύνανται να συνδεθούν στο διαδικτυακό μάθημα είτε λόγω οικονομικού είτε λόγω κοινωνικού αποκλεισμού.

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 30ου Δ.Σ. Λάρισας θεωρεί επιτακτική ανάγκη να απευθυνθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να δοθούν άμεσα απαντήσεις για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή όσο αφορά στο θέμα της τηλε-εκπαίδευσης και της κατανομής υλικοτεχνικού εξοπλισμού στα παιδιά του σχολείου μας που το έχουν ανάγκη.

Καθώς, όπως όλα δείχνουν, η επιδημία του COVID-19 δεν θα επιτρέψει την άμεση επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, και ακόμη και αν αυτό συμβεί, δεν σημαίνει ότι στο άμεσο μέλλον δεν θα έρθουμε αντιμέτωποι και πάλι με την ίδια κατάσταση, ζητάμε να ενημερωθούμε άμεσα για το:

  •   Eαν θα αποσταλεί εξοπλισμός στο σχολείο μας – tablet/laptop/εκτυπωτές- με βάση τις μέχρι τώρα υποβληθείσες αιτήσεις και ποια θα είναι η ποσότητα αυτών
  •   πότε προβλέπεται να γίνει η παράδοση του εξοπλισμού, δεδομένου ότι ο καιρός περνάει και τα παιδιά ήδη έχουν χάσει πολύτιμο χρόνο από την εκπαιδευτική διαδικασία
  •   τι θα γίνει με τα παιδιά που τελικά δεν θα λάβουν εξοπλισμό και πώς θα καλυφθεί το κενό που δημιουργείται στην εκπαίδευσή τους

    Η πανδημία έχει φέρει την εκπαιδευτική κοινότητα αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις και έχει κάνει ξεκάθαρο το γεγονός ότι μέσα στο δημόσιο σχολείο οι υφιστάμενες κοινωνικές ανισότητες διογκώνονται.

    Έχοντας ως οδηγό των πρωτοβουλιών μας το καλύτερο για τα παιδιά μας, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη τον αγώνα για διεκδίκηση καλύτερης εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά που φοιτούν στο δημόσιο σχολείο. Έναν αγώνα που δεν κάνει οικονομικές, κοινωνικές, φυλετικές ή θρησκευτικές διακρίσεις γιατί όλα τα παιδιά είναι ΙΣΑ και αξίζουν την ΙΔΙΑ ποιοτική και ουσιαστική εκπαίδευση”.

Πηγή: onlarissa.gr

728X100
error: Content is protected !!