Βόλος: «Έβαλα φωτιά για να ζεσταθώ και έκαψα τη φάτνη»

128913675 3364096223699101 1076035942077480344 n 1
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Μία τραγική ανθρώπινη ιστορία κρύβεται πίσω από την καταστροφή της φάτνης στην πλατεία Αγίου Νικολάου στον Βόλο. Ο 37χρονος που συνελήφθη χθες από αστυνομικούς στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου είχε βρει προσωρινά “στέγη”, δήλωσε στους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής υπηρεσίας οτι είναι άστεγος.

KEN 1

Το πρωί της Τετάρτης, επισκέφθηκε παρακείμενο κατάστημα της πλατείας και ζήτησε αναπτήρα, προκειμένου να καπνίσει το τσιγάρο του. Το τσουχτερό κρύο όμως τον οδήγησε στο εσωτερικό της φάτνης, όπου είχε βρει καταφύγιο, κι έβαλε φωτιά σε κουβέρτες προκειμένου να ζεσταθεί. Φυσικά, λόγω των εύφλεκτων υλικών, η κατασκευή του Δήμου έγινε παρανάλωμα του πυρός σε δευτερόλεπτα και ίσα που πρόλαβε να βγει.

Από το βράδυ της καταστροφής της φάτνης, ο άνδρας που φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας πήγε στο Νοσοκομείο Βόλου και μάλιστα διαπληκτίστηκε έντονα με νοσηλεύτρια που του απαγόρευσε την είσοδο λόγω των μέτρων του COVID 19, αφού ήθελε να κοιμηθεί στον χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Ο 37χρονος συτίζεται από το συσσίτειο του Μητροπολητικού ναού, ενώ κυκλοφορεί στον δρόμο με το εσώρουχο και τις κάλτσες και ένα μπουφάν. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει απασχολήσει πολλές φορές τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, αλλά δε μπορεί να πειθαρχήσει και να απεξαρτηθεί για να εισαχθεί στον ξενώνα αστέγων.

error: Content is protected !!