ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χαρακόπουλος προς Βορίδη: Θα ενισχύσετε το βαμβάκι ή είναι φήμες των κερδοσκόπων;

thumbnail Μ. Χαρακόπουλος 2020 xarakopoulos elassona apolimanseis 780x405
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

 «Προτίθεστε να ενισχύσετε οικονομικά τη βαμβακοκαλλιέργεια ή οι φήμες αυτές διακινούνταιγια να συμπιεστεί η τιμή στον παραγωγό, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις για εναρμονισμένες πρακτικές;Υπάρχουν κερδοσκοπικά παιχνίδια στην αγορά βάμβακος και αν ναι πώς σκοπεύετε να τα πατάξετε;». Τα δυο αυτά ερωτήματα που «καίνε» αυτή την περίοδο τους βαμβακοπαραγωγούς θέτει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μαυρουδή Βορίδη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του υπογραμμίζει ότι «ηβαμβακοκαλλιέργεια είναι ένας από τους δυναμικότερους κλάδους της αγροτικής παραγωγής στη χώρακαι ηοικονομική της σπουδαιότητα για τις περιοχές που καλλιεργείται είναισημαντική. Ιδιαίτερα στη Θεσσαλία ολόκληρες αγροτικές περιοχές και χωριά βασίζονται στην καλλιέργεια του βαμβακιού καισυνεπώς η πρόσοδος από την καλλιέργεια αποτελεί αντικείμενο έντονου ενδιαφέροντος.

Οι βαμβακοπαραγωγοί επισημαίνουν ότι η φετινή χρονιά δεν ήταν καλή. Όπως διευκρινίζουν, η τιμή του βαμβακιού που παρέδωσαν φέτος κυμαίνεται στα 41 με 42 λεπτά το κιλό και σε συνδυασμό με τηνμειωμένη μέση στρεμματική απόδοση, -ενδεχομένως απότοκο των καιρικών φαινομένων- συμπιέζει τα εισοδήματά τους»

Ο κυβερνητικός βουλευτής σημειώνει ότι «εσχάτως βλέπουν το φως της δημοσιότητας αντικρουόμενες πληροφορίεςσχετικά με ενίσχυση των βαμβακοπαραγωγών από την πολιτεία, αλλά και για φημολογία περί ενίσχυσης που στόχο έχεικερδοσκοπικά παιχνίδια. Μάλιστα, σύμφωνα με ενημέρωση που επικαλούνται δημοσιεύματα τουΤύπου(εφημερίδα Ελευθερία, 07.12.2020) “το Υπουργείοκρατά χαμηλούς τόνους και αφήνει να εννοηθεί οι κινήσεις αυτές οφείλονται σε κερδοσκοπικά παιχνίδια παικτών της αγοράς, ώστε να καθησυχάσουν τους παραγωγούς αναφορικά με τις χαμηλές τιμές που απολαμβάνουν εμπορικά”».

Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακοπουλοςμέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου καλεί τον αρμόδιο υπουργό να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο.

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100 1
error: Content is protected !!