ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κ. Μαραβέγιας: Μέτρο κοινωνικής ευαισθησίας η εφαρμογή των ποσοστώσεων για πολύτεκνους, τρίτεκνους, ΑμεΑ και συγγενείς ΑμεΑ

maravegias new 2

Σχολιάζοντας την σημερινή δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκου για την διατήρηση των ποσοστώσεων στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ πολυτέκνων, τριτέκνων, ΑμεΑ και συγγενών ΑμεΑ, ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας δήλωσε τα εξής:

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

«Η σημερινή ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών για την βελτίωση του σχεδίου νόμου που αφορά τις προσλήψεις στο Δημόσιο αποτελεί μέτρο κοινωνικής ευαισθησίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Χωρίς εκπτώσεις στην αξιοκρατία και στις εγγυήσεις που προσφέρει η αξιολόγηση του ΑΣΕΠ, με το νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, λαμβάνεται υπ’όψη και η κοινωνική διάσταση της κυβερνητικής μας πολιτικής. Η διατήρηση των σημαντικών ποσοστώσεων για πολύτεκνους, τρίτεκνους, ΑμεΑ και συγγενείς ΑμεΑ είναι αναπόσπαστο μέρος του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ, το οποίο θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε προς όφελος όλων των Ελλήνων».

Υπενθυμίζεται πως με διαδοχικές παρεμβάσεις του στη Βουλή ο Κ. Μαραβέγιας ζήτησε την συμπερίληψη όλων των ειδικών προβλέψεων προστασίας των παραπάνω κοινωνικών ομάδων στο νέο σύστημα προσλήψεων του Δημοσίου, τις οποίες στην πράξη δεν εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα με δυο Αναφορές και δυο Ερωτήσεις του προς το ΥΠΕΣ ο Κ. Μαραβέγιας ζητούσε την ανακοινωθείσα σήμερα δέσμευση της κυβέρνησης για εφαρμογή των ελάχιστων ποσοστών 10%, 15% και 5% στις προκηρυσσόμενες θέσεις του Δημοσίου που αντιστοιχούν σε τρίτεκνους – πολύτεκνους / τέκνα αυτών καθώς και σε ΑμεΑ ή συγγενείς ΑμεΑ.

error: Content is protected !!