ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεκινούν rapid tests στα ειδικά σχολεία

2975333


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020, 11:37

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας και τον έγκαιρο εντοπισμό κρουσμάτων στην κοινότητα, η Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ., σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Δυτικής Ελλάδας, προχώρησε στην οργάνωση ελέγχων για τον νέο κορωνοϊό στα ειδικά σχολεία και τα Κ.Ε.Σ.Υ. των νομών Αχαΐας, Ηλείας και Αιτ/νίας.

Όπως είναι γνωστό, τα ειδικά σχολεία δεν εντάσσονται στην αναστολή λειτουργίας που ισχύει για τις σχολικές μονάδες ευρύτερα, στα πλαίσια του lockdown. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μαθητών αυτών των σχολικών μονάδων, σε συνάρτηση με την αδυναμία τήρησης των μέτρων (π.χ. χρήση μάσκας κ.λπ.) και την ανεπάρκεια των κατάλληλων εκπαιδευτικών χώρων, αυξάνουν τις πιθανότητες για τη διασπορά της νόσου. Συνεπώς, είναι αναγκαίοι οι τακτικοί έλεγχοι των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων και των μαθητών (εφόσον δοθεί η συγκατάθεση γονέων) προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού.

Ο έλεγχος θα διενεργηθεί με rapid tests σε όλες τις ειδικές σχολικές μονάδες, με τη συμβολή του επιστημονικού προσωπικού του ΕΟΔΥ Αχαΐας, Ηλείας και Αιτ/νίας αντίστοιχα.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020, 11:39

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!