ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εσείς πόσα πλαστικά τρώτε στη ζωή σας;

plastika sto piato mas
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να καταναλώνουν σε μία εβδομάδα το ισοδύναμο μίας πιστωτικής κάρτας φτιαγμένης από πλαστικό, συμπεραίνει μια μελέτη του WWF International για το 2019, κυρίως σε πόσιμο νερό που μπήκε σε πλαστικό αλλά και μέσω τροφίμων όπως οστρακοειδή, τα οποία τείνουν να τρώγονται ολόκληρα, έτσι ώστε να καταναλώνεται και το πλαστικό στα πεπτικά τους συστήματα. Το Reuters χρησιμοποίησε τα ευρήματα της μελέτης για να δείξει πώς μοιάζει αυτή η ποσότητα πλαστικού σε διάφορες χρονικές περιόδους.

KENT728X100

Κομμάτια από πλαστικά καλαμάκια βάρους 0,7 γραμμαρίων μέσα σε ένα κουτάλι αντιστοιχεί στην ποσότητα πλαστικού που μπορεί να φάει κάποιος σε μια μέρα.

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Πλαστικά κουμπιά βάρους 5 γραμμαρίων, σε ένα φλυτζάνι καφέ ισοδυναμούν με την ποσότητα πλαστικού που μπορεί να φάει κάποιος σε μία εβδομάδα.

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Τα πλαστικά ζάρια που ζυγίζουν 21 γραμμάρια σερβιρισμένα σε πιάτο ισοδυναμούν με την ποσότητα του πλαστικού που μπορεί να φάει κάποιος σε ένα μήνα.

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Πλαστικά καπάκια βάρους 62 γραμμαρίων, μέσα σε ένα καλάθι ατμού μπαμπού, ισοδυναμούν με την ποσότητα πλαστικού που μπορεί να φάει κάποιος σε τρεις μήνες.

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Ένα πλαστικό κράνος ασφαλείας που ζυγίζει 248 γραμμάρια ισοδυναμεί με την ποσότητα του πλαστικού που μπορεί να φάει κάποιος μέσα σε έναν χρόνο.

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Σε ένα τραπέζι απεικονίζονται πλαστικά σχοινιά και πλαστικοί σωλήνες βάρους 510 γραμμαρίων, που ισοδυναμούν με την ποσότητα του πλαστικού που μπορεί να φάει κάποιος σε δύο χρόνια.

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Διάφορα πλαστικά είδη βάρους 1,3 κιλών ισοδυναμούν με την ποσότητα του πλαστικού που μπορεί να φάει κάποιος σε πέντε χρόνια.

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Διάφορα πλαστικά είδη βάρους 2,7 κιλών ισοδυναμούν με την ποσότητα του πλαστικού που μπορεί να φάει κάποιος σε δέκα χρόνια.
 

Πηγή

error: Content is protected !!