ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Άδειασε» τον Μπουκώρο η Ζέττα για Δικαστήρια και Περιφερειακό

Στιγμιότυπο 2020 12 11 6.56.08 μμ

Σε δύο διαφορετικούς κόσμους φαίνεται οτι ζουν οι δύο από τους τέσσερις βουλευτές Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας. Ο λόγος για τον Χρήστο Μπουκώρο και της Ζέττα Μακρή, οι οποίοι με διαφορά λίγων ημερών παραχώρησαν συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη στον Astra και για τα ίδια θέματα έδωσαν διαφορετικές -εκ διαμέτρου αντίθετες- απαντήσεις!

KEN 4

Αναφερόμενος σε θέματα της πόλης, όπως το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου και ο Περιφερειακός, ο κ. Μπουκώρος είχε επισημάνει οτι “βρέθηκε δεύτερο οικόπεδο και η διαδικασία κατασκευής θα προχωρήσει άμεσα μέσω ΣΔΙΤ” και οτι “η περιφερειακή οδός παραχωρήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία θα αναλάβει την ολοκλήρωση του έργου”.

Σήμερα, η κ. Μακρή διαψεύδει τον συνάδελφό της, δίνοντας διαφορετικές εκδοχές για τα γεγονότα.

«Είμαστε στο μηδέν για το Δικαστικό Μέγαρο»

«Δεν γνωρίζω αυτή την εξέλιξη, αν και είμαι πολύ καλά ενημερωμένη. Αν σας το είπε ο συνάδελφός μου την προηγούμενη εβδομάδα, δεν ισχύει. Το προηγούμενο οικόπεδο κρίθηκε ακατάλληλο. Η πρόβλεψη αφορά την κεντρικότητα του οικοπέδου. Έγινε προσπάθεια να βρεθεί άλλο οικόπεδο, αλλά απ’ όσο ξέρω έχει δυνατότητα ανέγερσης 2.700 τμ. Το υπάρχον μέγαρο είναι 2.900 τμ! Άρα το παλιό είναι μεγαλύτερο! Και στο νέο οικόπεδο που λέτε λείπει το στοιχείο της κεντρικότητας και δεν ανήκει καν στον Δήμο Βόλου, αλλά έχει παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πρέπει να επανέλθει στον Δήμο και είναι μία μεγάλη διαδικασία.

Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες και προϋποθέσεις για τα Δικαστικά Μέγαρα και συμπράττει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου. Δε συμμετείχαν οι φορείς στην πρόταση αυτή που λέτε. Η πόλη δεν έχει αποφασίσει, διότι μετά την περσινή συνάντηση δεν υπάρχει τίποτα. Είμαστε στο μηδέν. Ορισμένες αντιρρήσεις που είχα κι εγώ και ο πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου δεν εισακούστηκαν και χάσαμε έναν χρόνο. Υπάρχουν πόροι και δεν υπάρχει οικόπεδο. Και δε μπορούμε να εκμεταλλευθούμε τα κονδύλια για να βελτιωθεί προσωρινά ούτε το παλιό δικαστικό μέγαρο. Δεν έρχομαι σε αντιπαράθεση με τον συνάδελφό μου. Εγώ σας λέω οτι όλοι έχουμε το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια αγωνία και δεν έχουμε καμία αντιπαλότητα. Εγώ δεν πανηγύρισα γιατί δεν είχα την πληροφορία οτι το πρόβλημα λύνεται. Το θέμα πρέπει να λυθεί με τη σύμπραξη του τοπικού συλλόγου» συμπλήρωσε η κ. Μακρή σημειώνοντας οτι «δε λειτουργώ υπονομευτικά. Πατώ γερά στη γη και ήξερα πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί οικόπεδο. Και πόσο εύκολα μπορεί να χαθεί η διάθεση του υπουργού ή τα κονδύλια».

«Όχι, δεν παραχωρήθηκε ο Περιφερειακός δρόμος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας»

Αναφερόμενη στα όσα είπε ο κ. Μπουκώρος την περασμένη εβδομάδα, στην ίδια εκπομπή, περί παραχώρησης της αρμοδιότητας ολοκλήρωσης του περιφερειακού δρόμου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η κ. Μακρή εμφανίστηκε κατηγορηματική, διαψεύδοντας τον συνάδελφό της.

«Σας απάντησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας οτι δεν δόθηκε. Γιατί με ρωτάτε; Για να με βάλετε σε αντιπαράθεση με τον συνάδελφό μου; Τι ρωτάτε εμένα; Αν διαβάσετε το TheNewspaper.gr από το οποίο κι εγώ ενημερώνομαι θα δείτε οτι έδωσε μία ξεκάθαρη απάντηση ο κ. Αγοραστός. Μπορεί ο Περιφερειάρχης να εντάξει στο νεό ΕΣΠΑ την περιφερειακή οδό. Είμαι βέβαιη οτι είναι στις προτεραιότητές του, αλλά υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις και κάποια ζητήματα. Αν πετύχει να πάρει την αρμοδιότητα, θα το ανακοινώσει εκείνος φαντάζομαι» συμπλήρωσε η βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ.

error: Content is protected !!