ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χαυτούρας για Νοσοκομείο Βόλου: Δικαίως αισθάνονται ξεχασμένοι οι ασθενείς

64355806 340681419950253 6930499133090299904 o
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Θέση στις αποκαλύψεις του TheNewspaper.gr για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Βόλου εν μέσω πανδημίας, λαμβάνει ο τέως πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Βόλου Νίκος Χαυτούρας:

KENT 2

Βιώνουμε μια υγειονομική τραγωδία με ανοχύρωτη την δημόσια υγεία και το Νοσοκομείο μας γυμνό! Την ώρα που η φονική Πανδημία συνεχίζει να μας δείχνει τα δόντια της και στον τόπο μας!Την ώρα που το ήδη το υποστελεχωμένο νοσοκομείο μας με ελάχιστους παθολόγους ,και ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και δίχως πνευμονολογική κλινική προσπάθησε, με ανακύκλωση του λιγοστού ηρωικού προσωπικού ν ανταπεξέλθει σε νέες κλινικές Covid που έφτασαν πάνω από 100 ασθενείς ! Αυτή την ώρα ήταν αυτονόητο, με δραματικά λίγο προσωπικό να αισθάνονται ξεχασμένοι κάποιες φορές οι ασθενείς!

Οι ελάχιστες νοσηλεύτριες και γιατροί δεν επαρκούσαν παρά τις ηρωικές προσπάθειες τους ! Αυτή την ώρα που το ζητούμενο είναι η θωράκιση με μόνιμο προσωπικό του Νοσοκομείο μας, η αξιολόγηση όπως είπε σήμερα βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος δεν είναι η προτεραιότητα στην δίνη της Πανδημίας, όταν οι νέες κλινικές Covid στήθηκαν στον αέρα με ελάχιστο προσωπικό μετακινούμενο από τις άλλες κλινικές! Δίχως καν επικουρικό προσωπικό! Αυτή είναι η αλήθεια μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλο μας ! Τώρα άρχισε να έρχεται νέο προσωπικό επικουρικό και σχεδόν καθόλου μόνιμο! Άρα λογικά τα παράπονα πολλών ασθενών και η αγωνία τους, αλλά δεν ευθύνεται το δραματικά λιγοστό προσωπικό! Αν υπήρξαν αρνητικά φαινόμενα πιστεύω ότι ήταν ελάχιστα και δεν είναι η αιτία της μοναξιάς και της αγωνίας των ασθενών! Αυτή την ώρα Όμως αντί στόχος όλων μας θα έπρεπε να είναι άμμεσα μόνιμες προσλήψεις παθολόγων , πνευμονολόγων,εντατικολόγων,και νοσηλευτών, με θλίψη και προβληματισμό διαπιστώνουμε ότι στην πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου αποφασίσθηκε η κατάργηση δύο θέσεων πνευμονολόγων από τον οργανισμό! Παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του καθηγητή της πνευμονολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας για την αναγκαιότητα της δημιουργίας πνευμονολογικής κλινικής και στο νοσοκομείο μας εμείς καταργούμε τις θέσεις πνευμονολόγων από τον οργανισμό? Τέλος δυστυχώς αυτή η εξέλιξη προκαλεί την κοινωνία, και δεν γνωρίζω τι άραγε εξυπηρετεί , πάντως σίγουρα όχι τους πολίτες!

Με απογοήτευση λοιπόν διαπιστώνουμε ότι η αγωνία κάποιων θεσμικών τώρα στον καιρό της Πανδημίας είναι η δημιουργία τμήματος παρηγορητικής Ιατρικής, και όχι οι προσλήψεις εδώ και τώρα παθολόγων από την λίστα επιλαχόντων! Την αγωνία για την προτεραιότητα της παρηγορητικής Ιατρικής στην δίνη της πανδημίας, και όχι την δημιουργία πνευμονολογικής κλινικής , που τελικά βάλανε ταφόπλακα καταργώντας τις θέσεις των πνευμονολόγων από τον οργανισμό δεν την καταλαβαίνω !! Τι άραγε εξυπηρετούν και μ αυτή την απόφαση , αυτές τις ώρες που δεν γνωρίζουμε πότε θα μας ξε χάσει η Πανδημία!! Οι προτεραιότητες θα έπρεπε να είναι άλλες! Με αγωνία και λύπη ακόμη διαπιστώνουμε ότι στην τελευταία συμπληρωματική προκήρυξη 2Κ δεν παίρνουμε ούτε έναν μόνιμο νοσηλευτή!

Όλα αυτά μας δημιουργούν ανησυχία , αγωνία και αβεβαιότητα για το μέλλον. Το νοσοκομείο μας συνεχίζει να είναι γυμνό απέναντι στην φονική και απρόβλεπτη Πανδημία .Η ενίσχυση του τις τελευταίες ημέρες με προσωρινές λίγες προσλήψεις για ένα χρόνο παρα ιατρικού προσωπικού δεν αποτελεί οριστική λύση! Τις στιγμές αυτές της τραγωδίας πρακτικές που συμπορεύονται και βολεύουν την αδράνεια της κυβέρνησης και τις προθέσεις της για μη ουσιαστική θωράκιση, και απαξίωση του νοσοκομείου μας, είναι ανήθικες, προκαλούν και προσβάλουν τον πολίτη! Ο στόχος της θωράκισης του νοσοκομείου μας με μόνιμο και μάχιμο προσωπικό, πρέπει να είναι μονόδρομος , για όλους μας πέρα από τις προσωπικές και κυβερνητικές μεθοδεύσεις! Η πανδημία είναι εδώ, καθώς επίσης και οι άλλες παθήσεις δεν πρέπει να το λησμονούμε!!!

error: Content is protected !!