ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δόθηκε το πράσινο φως στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

2977790
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020, 11:52

Η Ιορδανία έδωσε το πράσινο φως στο εμβόλιο κατά του Covid-19 των Pfizer/BioNTech, ανοίγοντας τον δρόμο για τον εμβολιασμό κατά της νόσου στη χώρα, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με επίσημη πηγή.

Η ιορδανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (JFDA) ανακοίνωσε ότι έδωσε άδεια για την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου κατά του Covid-19 των Pfizer/BioNTech στην Ιορδανία.

Ο γενικός διευθυντής της JFDA Νίζαρ Μέιντατ δήλωσε στο ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων Petra ότι η υπηρεσία του ολοκλήρωσε όλα τα στάδια της διαδικασίας που απαιτoύνταν για τη χορήγηση της άδειας, προκειμένου να εγκριθεί και να διανεμηθεί το εμβόλιο στη χώρα.

Ο Ιορδανός αξιωματούχος σημείωσε ότι άλλες μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη για να επιτραπεί η χρήση κι άλλων εμβολίων που έχουν παρασκευαστεί από δύο εξειδικευμένες εταιρείες. Οι ιορδανικές υγειονομικές αρχές είχαν γνωστοποιήσει παλαιότερα ότι είχαν επαφές με τη βρετανική AstraZeneca και την αμερικανική Johnson & Johnson.

Η Ιορδανία, μια χώρα περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει 262.477 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 3.407 θανάτους εξαιτίας του Covid-19.

Ο υπουργός Υγείας Νάζιρ Ομπέιντατ είχε ανακοινώσει τον Νοέμβριο ότι η χορήγηση του εμβολίου θα είναι δωρεάν για τους Ιορδανούς και τους ξένους που διαμένουν στη χώρα.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020, 12:00

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!