ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τι απαντά ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αγιάς στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί υποβάθμισης του σώματος

dimarxeio agias onlarissa
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Απάντηση στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί υποβάθμισης του σώματος, εξέδωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς κ. Γιάννης Αργυρούλης.

Οι καταγγελίες αφορούσαν τον προγραμματισμό συνεδριάσεων στις 11 το πρωί.

Αναλυτικά η απάντηση: “Αγαπητοί συνάδελφοι της μείζονος μειοψηφίας, διάβασα με προσοχή τις επιστολές σας και λυπάμαι ειλικρινά.

Πραγματικά ο Κανονισμός Λειτουργίας αναφέρει ότι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου διεξάγονται, εκτός εξαιρέσεων, κατά τις απογευματινές ώρες.

Αλήθεια η πανδημία και η κατάσταση που βιώνει η Χώρα κι όλος ο πλανήτης που έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής μας δεν αποτελεί εξαιρετική περίπτωση για εσάς; Κι αν η πανδημία για εσάς δεν αποτελεί εξαίρεση στην κανονικότητα γιατί σπεύσατε δια του τύπου να δηλώσετε τις διαμαρτυρίες σας και δεν επικοινωνήσατε μαζί μου για να σας ενημερώσω ο ίδιος για την ώρα που επιλέχθηκε η συνεδρίαση της Δευτέρας 14/12;

Και πέρα απ’ αυτό θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι στο άρθρο 68 του Καλλικράτη αναφέρεται ρητά ότι: Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν υποχρέωση να μετέχουν σε όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών του, στις οποίες έχουν εκλεγεί, καθώς και να εκτελούν με επιμέλεια τα καθήκοντά τους και κάθε εργασία που τους αναθέτει νόμιμα το συμβούλιο. Στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αναφέρεται ότι οι συνεδριάσεις θα γίνονται όταν βολεύει κάποιους ή όλους μας.

Όλοι μας έχουμε εργασίες, αλλά όταν εκπροσωπούμε τους δημότες μας αυτές θα πρέπει να περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Όσο για τη μεταφορά θεμάτων από το Δημοτικό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή, κανένας Δήμαρχος δεν έχει το δικαίωμα να μεταφέρει αυθαίρετα θέματα αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου στην Οικονομική Επιτροπή. Διότι στην ουσία αυτό υποστηρίζετε εσείς στην επιστολή που δημοσιεύσατε στον τύπο. Αυτό μάλλον το κάνετε για εντυπωσιασμούς και παραπληροφόρηση των δημοτών.

Οι τροποποιήσεις που έγιναν στο άρθρο 72 του Καλλικράτη από τη σημερινή Κυβέρνηση, είναι πολλές και  είναι αυτές που καθόρισαν τα ποια θέματα είναι αρμοδιότητας της Οικονομικής Επιτροπής και ποια είναι του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αρά κανένας Δήμαρχος δεν μπορεί να μεταφέρει κανένα θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή, όπως εσκεμμένα από παραπληροφόρηση ή από άγνοια αναφέρετε στην επιστολή σας, και τα δυο πάντως είναι επικίνδυνα για τη δημοκρατική λειτουργία του τόπου.

Προσπαθώ και πιστεύω ότι καταφέρνω να είμαι αμερόληπτος προς όλες τις παρατάξεις του δημοτικού Συμβουλίου. Γι’ αυτό κρίνω ότι οι βολές σας είναι άστοχες και άκαιρες και αποτελούν άδικη επίθεση στο πρόσωπό μου, πέραν αυτής προς το Δήμαρχο.”

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!