«Η στρατηγική της Σουηδίας για τον κορωνοϊό απέτυχε»

2979282
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020, 17:21

KEN

Ο Βασιλιάς της Σουηδίας παραδέχτηκε ότι η σκανδιναβική χώρα απέτυχε με τη στρατηγική της για τον κορωνοϊό, η οποία την οδήγησε σε πολύ υψηλότερο αριθμό θανάτων από την πανδημία σε σχέση με τις γειτονικές της χώρες.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Κάρολος ΙΣΤ΄Γουσταύος είπε στους Σουηδούς στην ετήσια χριστουγεννιάτικη ομιλία του ότι η χώρα έχει βρεθεί σε «τεράστια δύσκολες συνθήκες» καθώς και ότι ήταν «τραυματικό» που πολλοί συγγενείς των περίπου 8.000 ανθρώπων που απεβίωσαν από Covid-19 δεν μπόρεσαν να τους αποχαιρετήσουν.

«Νομίζω ότι έχουμε αποτύχει. Έχουμε μεγάλο αριθμό ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους και αυτό είναι τρομερό. Συμπάσχουμε όλοι», είπε ο Βασιλιάς σε σχόλια που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη και αναμένεται να μεταδοθούν πλήρως τη Δευτέρα.

Η στρατηγική της Σουηδίας, η οποία δεν προχώρησε σε lockdown, δεν έκανε συστάσεις για χρήση μάσκας και εφάρμοσε πιο χαλαρούς κανόνες καραντίνας από ό,τι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχει συζητηθεί έντονα διεθνώς.

Δημοσκόπηση για την εφημερίδα Dagens Nyheter την Πέμπτη έδειξε ότι η υποστήριξη στον δημόσιο οργανισμό υγείας της Σουηδίας και τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο Anders Tegnell συνεχίζει να μειώνεται, αλλά παραμένει σε υψηλότερα επίπεδα από άλλες χώρες.

Το ποσοστό των Σουηδών που εμπιστεύεται τον Οργανισμό μειώθηκε κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, στο 52% ενώ η υποστήριξη στον Tegnell υποχώρησε κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, στο 59%. Η υποστήριξη έχει μειωθεί από τότε που η Σουηδία χτυπήθηκε σκληρά από το  δεύτερο κύμα Covid-19 στην Ευρώπη, κάτι που ο κ. Tegnell επέμενε την άνοιξη και το καλοκαίρι ότι δεν ήταν πιθανό, λόγω του μεγάλου πρώτου κύματος.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020, 17:21

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!