ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Σφραγίζονται” Ασπρόπυργος, Ελευσίνα και Μάνδρα

2979275
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020, 17:45

Σε καθεστώς σκληρού lockdown μπαίνουν 3 περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σήμερα Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου σε έκτακτη ενημέρωση από τη Θεσσαλονίκη. 

Συγκεκριμένα, αυστηρότερη «καραντίνα» θα επιβληθεί στον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα και τη Μάνδρα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από αύριο, Παρασκευή και θα παραμείνουν για επτά ημέρες.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται έπειτα από σχετικές εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων και τις προειδοποιήσεις των υπουργών Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση καθώς το ιικό φορτίο δεν υποχωρεί παρά τα μέτρα που εφαρμόζονται.

Έτσι από αύριο αυστηροποιούνται τα μέτρα στους παραπάνω δήμους με την επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί, εξαιρουμένων των εργαζομένων και μόνο για μετακινήσεις από την οικία τους και προς την εργασία τους και αντιστρόφως και με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους. Δεύτερον αποφασίζεται η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου ακόμα και με τη μέθοδο του click away, των κομμωτηρίων των καταστημάτων περιποίησης νυχιών, βιβλιοπωλείων και όλων των επιχειρήσεων. Αποφασίζεται η αναστολή πάσης φύσεως εκκλησιαστικών τελετών κάθε δόγματος εξαιρουμένων των εξόδιων ακολουθιών με παρουσία μόνο στενών συγγενών που δεν θα ξεπερνούν τα δέκα άτομα καθώς και αναστολή ελεύθερης πρόσβασης για ατομική προσευχή. Επίσης αποφασίζεται η μαζική εφαρμογή ελέγχου στον πληθυσμό των εν λόγω περιοχών με Rapid test. Επίσης αποφασίζεται η εντατικοποίηση ελέγχων στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων της περιοχής από κλιμάκια του ΕΟΠΥΥ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των Ενόπλων Δυνάμεων

Τα μέτρα που θα ισχύουν στο νέο αυτό lockdown είναι τα εξής:

 • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 05:00 το πρωί (εξαιρούνται μόνον οι εργαζόμενοι)

   
 • Κλείνουν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, κέντρα περιποίησης νυχιών, επιβάλλεται οριστική αναστολή λιανεμπορίου, ακόμα και με τη μέθοδο του Click Away

   
 • Αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών

   
 • Αναστολή εκκλησιαστικών τελετών με εξαίρεση κηδείες παρουσία έως 10 ατόμων

 • Μαζική εφαρμογή ελέγχων στον πληθυσμό με rapid test και ιχνηλάτηση των επαφών

 • Εντατικοποίηση ελέγχων σε εργαζομένους των επιχειρήσεων

 • Μοριακός έλεγχος κάθε 5 ημέρες σε εργαζόμενους και τρόφιμους σε γηροκομεία

 • Διανομή μασκών στον πληθυσμό

 • Απομόνωση σε ειδικούς χώρους ασθενών που δεν χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομεία 

 • Τεστ σε πωλητές για τη μεταφορά εμπορευμάτων ανά τριήμερο

 • Εντατικοποίηση ελέγχων τήρησης των μέτρων


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020, 18:39

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!