ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Χαλκιδική του χειμώνα! Βόλτα στους άγνωστους καταρράκτες της – Ένας καλά κρυμμένος “παράδεισος”! (βίντεο)

katarraktes varvaras xalkidiki fysh 1068x601 1
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Είναι ένας από τους αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς κατά την θερινή περίοδο, ωστόσο η Χαλκιδική αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση και για τους επισκέπτες του χειμώνα, αφού έχει καλά κρυμμένα μυστικά να αποκαλύψει, όπως οι άγνωστοι καταρράκτες της.

KENT728X100

Δύο μαγευτικοί καταρράκτες στον δήμο Αρναίας, και συγκεκριμένα κοντά στα ορεινά χωριά της Βαρβάρας και της Ολυμπιάδας, στην τοποθεσία Κηπουρίστρα-Νεροπρίονο προκαλούν των ενδιαφέρον των χειμερινών της επισκεπτών, που απολαμβάνουν το πλούσιο φυσικό της κάλλος τον χειμώνα σε όλο του το μεγαλείο.

Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες της Βαρβάρας

Κρυμμένοι μέσα στην πυκνή βλάστηση, οι δύο καταρράκτες περιστοιχίζονται από ίταμους, σκλήθρα, φλαμουριές, οξιές και άγριες φουντουκιές, καθώς και βράχια με έντονα χρώματα, τα οποία σχηματίζουν ένα είδος πύλης.

Το σημείο ονομαζόταν «του Αγγελούση», ενώ το νερό καταλήγει στον Μαυρόλακα, το ποτάμι που είναι το σύνορο Ολυμπιάδας-Βαρβάρας. O πρώτος καταρράκτης είναι ορατός από ψηλά, ενώ στον δεύτερο θα νιώσετε την ορμή του νερού, ακόμα και το καλοκαίρι.

Η φύση σάς προσκαλεί να περπατήστε προς τους καταρράκτες σε μια σύντομη διαδρομή των 10′ περίπου και διασχίστε τα μικρά ξύλινα γεφυράκια.

Ο τόπος είναι ιδανικός για οικογένειες με μικρά παιδιά, αλλά και για τους λάτρεις της πεζοπορίαςπου απολαμβάνουν έναν επίγειο παράδεισο που δεν ονομάζεται τυχαία ο Αμαζόνιος της Ελλάδας. Θα το καταλάβετε βλέποντας το ακόλουθο βίντεο…

Πηγή

error: Content is protected !!