Κ. Καραγιάννης για το νέο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στον Βόλο: Πρότυπο αρμονικής και βιώσιμης ένταξης του ποδηλάτου στην πόλη

karagiannis podila 1

Υπογράφηκε από το Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο και την Ανάδοχο Εταιρία “Εργοασφαλτική” η Σύμβαση για την κατασκευή του νέου δικτύου ποδηλατοδρόμων της πόλης του Βόλου. Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 1.450.000 ευρώ και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ.

O Κώστας Καραγιάννης, ως Συντονιστής της Μελετητικής Ομάδας του Δικτύου δήλωσε: “Μετά από την ολοκλήρωση των σχετικών & χρονοβόρων διαδικασιών (εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις, ένταξη, χρηματοδότηση, διαγωνιστική διαδικασία κλπ) λαμβάνω την ιδιαίτερη τιμή να παρακολουθήσω και ως Επιβλέπων την πορεία υλοποίησης του Έργου.

Το νέο εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων αναμένεται να αποτελέσει πρότυπο αρμονικής & βιώσιμης ένταξης του ποδηλάτου σε δομημένο αστικό περιβάλλον, καθώς για το σχεδιασμό και τη χωροθέτηση του Δικτύου ακολουθήθηκε πιστά το σύνολο των νέων προδιαγραφών, ενώ για την κατασκευή του προβλέπεται η χρήση των πλέον σύγχρονων & καινοτόμων υλικών (βραβείο BEST CITY AWARD).

Όντας σε διαρκή συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα παρακολούθησης του Έργου, τους Συνεργάτες του Δημάρχου και το Επιτελείο της Αναδόχου Εταιρίας, δεσμευόμαστε να ολοκληρώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα μία ακόμη σημαντική παρέμβαση που θα προωθήσει τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας και θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής πολιτών & επισκεπτών”.

error: Content is protected !!