Κάγκελα παντού

23659557 10155085074521149 1002142935269964593 n
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Γράφει η Όλια Κουργιαντάκη

KEN 2

Καλησπέρα αγαπημένα μου. Καλησπέρα πονεμένα μου. Καλησπέρα καταπιεσμένα μου. Πως σας βρίσκω; Ετοιμαζόμαστε για ρεβεγιόν; Για τη μεγάλη έξοδο των Χριστουγέννων; Ξέεερω, ξέρω. Κουράγιο τα χειρότερα έρχονται. Με τα εμβόλια προ των πυλών, υποτίθεται θα έπρεπε όλοι μας να είμαστε πιο ανακουφισμένοι, πιο αισιόδοξοι, πιο κάτι θετικό τελοσπάντων. Κι όμως, δυστυχώς παρατηρώ, πως ο κόσμος είναι πιο διχασμένος από ποτέ, πιο ανήσυχος για το τι μέλλει γενεσθαι με τον εμβολιασμό, πιο θυμωμένος με τη στέρηση βασικών πραγμάτων για την υγιή ψυχικά, καθημερινή του διαβίωση. Μέσα σε αυτό βάζω και τον εαυτό μου.

Κατανοώ ότι πάνω από όλα είναι η σωματική υγεία και πως πρέπει και οφείλεται να διαφυλάσσεται πάση θυσία πρώτη. Είμαι όμως της άποψης πως όταν δεν υπάρχει ψυχική, δε μπορεί να υπάρξει και σωματική. Νους υγιής εν σώματι υγιεί.

Δε θα συζητήσω για την εικόνα στους δρόμους, για τα άδεια μαγαζιά, για την πετσοκομμένη οικονομία, για την ανεπανόρθωτα για κάποιους τραυματισμένη ψυχολογία. Θα ήμουν της άποψης αν ίσως υπήρξαμε λίγο πιο υπεύθυνος λαός, πως ο καθένας θα έπρεπε να είναι κύριος του εαυτού του και αν, λέω αν, θέλει να μη κολλήσει, να μη νοσήσει, να μη πεθάνει (φευ), να κάνει αυτά που επιβάλλεται να, ούτως ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Φυσικά λίγα άτομα στα καταστήματα, φυσικά αποστάσεις στα μαγαζιά εστίασης, φυσικά τηλε εργασία όπου αυτό είναι εφικτό. Βλέπω όμως με μεγάλη μου απογοήτευση πως είμαστε το ακριβώς αντίθετο και ίσως τολμήσω να πω καλά να πάθουμε. Ναι ξέρω μας βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι, αλλά σε καιρό πανδημίας θα μπούμε όλοι αναγκαστικά για το «κοινό καλό».

Που όμως δεν είναι καλό. Για όλους τους λόγους που προ ανέφερα και για χίλιους δύο άλλους που μου διαφεύγουν. Δε σας λέω κάτι καινούργιο ή κάτι που δεν έχετε ενδεχομένως σκεφτεί, αλλά δε μου δίνεται και η δυνατότητα μιας και πάμε απ το κακό στο χειρότερο και η επιπολαιότητα καλά κρατεί. Το όσο ζω ελπίζω που ‘χα για μοτο, έχει αρχίσει και ξεθωριάζει λίγο εν προκειμένω. Αναμένω τη συνέχεια που δε ήθελα να είναι αυτή που θα αναμένω.

error: Content is protected !!