ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Ελβετία επέβαλε καραντίνα στους προερχόμενους από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική

2981009
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020, 14:41

KENT728X100

Η Ελβετία επέβαλε σήμερα Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών σε όλους όσοι έφτασαν από τη Βρετανία ή τη Νότια Αφρική από τις 14 Δεκεμβρίου στην προσπάθεια να αποτρέψει τη μετάδοση ενός νέου στελέχους του Covid-19, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Από τις 21 Δεκεμβρίου, «το ομοσπονδιακό συμβούλιο διέταξε επίσης γενική απαγόρευση εισόδου στην επικράτεια για όλους τους ξένους πολίτες που φθάνουν από τη Βρετανία ή τη Νότια Αφρική. Τα τουριστικά ταξίδια από αυτές τις δύο χώρες, απαγορεύονται», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται πως κανένα περιστατικό μόλυνσης από το νέο στέλεχος δεν έχει εντοπιστεί μέχρι τώρα στην Ελβετία.

Χθες, Κυριακή, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Πολιτικής Αεροπορίας είχε ανακοινώσει τη διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων ανάμεσα στην Ελβετία και τις δύο αυτές χώρες.

Οι ελβετικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό αυξήθηκαν κατά 10.002 από την περασμένη Παρασκευή, δηλ. τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων μολύνσεων στην Ελβετία και στο γειτονικό Λιχτενστάιν αυξήθηκε σε 413.991, με τον απολογισμό των θανάτων να αυξάνεται κατά 201 φθάνοντας τους 6.204, ενώ 391 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία διατηρούν την πίεση στο σύστημα υγείας.

Στο μεταξύ, κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Βαρσοβία δήλωσε σήμερα πως η Πολωνία δεν σχεδιάζει να επιβάλει καραντίνα σε όσους διασχίζουν τα χερσαία σύνορα προερχόμενοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως οι πτήσεις από τη Βρετανία στην Πολωνία θα ανασταλούν από απόψε τα μεσάνυχτα και μέχρι νεωτέρας.

«Δεν σχεδιάζουμε να επιβάλουμε καραντίνα στα σύνορα με τις άλλες χώρες της ΕΕ», δήλωσε ο Πιοτρ Μίλερ στους δημοσιογράφους.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020, 14:41

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!