Να εμβολιαστούν με προτεραιότητα κατά του Covid-19 άτομα που έχουν άνοια

2981037


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020, 15:32

KEN 4

Τον εμβολιασμό, με προτεραιότητα, των ατόμων που έχουν άνοια κατά του Covid-19, συνιστά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών επισημαίνοντας ότι τα δύο εμβόλια που έχουν πάρει άδεια είναι ασφαλή και σε μεγάλο βαθμό αποτελεσματικά.

«Οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι που έχουν άνοια να μην φοβούνται να κάνουν εμβόλιο κατά του Covid-19 και πρέπει να εμβολιαστούν με προτεραιότητα. Τα εμβόλια έχουν ελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες, η αποτελεσματικότητα των δύο εμβολίων που έχουν εγκριθεί είναι γύρω στο 90% και είναι ο μόνος τρόπος για να γλυτώσουν από αυτό το μεγάλο κακό που λέγεται Covid-19» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, Μάγδα Τσολάκη.

Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών αναφορικά με τι γνωρίζουμε και τι πρέπει να διευκρινιστεί στο άμεσο μέλλον σημειώνει τα εξής:

• Η ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι δεδομένη. Μένει να γίνει μεταξύ τους σύγκριση,

• Να καθοριστεί ξέχωρα η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια των εμβολίων σε ομάδες πληθυσμού που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση, όπως π.χ. άτομα προχωρημένης ηλικίας,

• Να μελετηθεί το είδος της επαγόμενης ανοσίας: διακοπή της μετάδοσης της λοίμωξης (το ιδανικό), πρόληψη της νόσησης ή πρόληψη της σοβαρής νόσησης,

• Να προσδιοριστεί η διάρκεια ανοσίας,

• Να βρεθούν τρόποι για την αποθήκευση και διανομή εμβολίου σε παγκόσμια κλίμακα, συμπεριλαμβανομένων και χωρών του αναπτυσσόμενου κόσμου με υποδεέστερες υποδομές.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών επισημαίνει ότι: «Τα παραπάνω θέματα χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και θα απαντηθούν στο προσεχές μέλλον. Έως τότε, ζωτικής σημασίας για τον έλεγχο της διασποράς της νόσου είναι η επιστημονικά έγκυρη πληροφόρηση και η υπεύθυνη ενημέρωση του κοινού σχετικά με αυτά που γνωρίζουμε και αυτά που δεν γνωρίζουμε στην παρούσα φάση, καθώς και σχετικά με την αδιαμφισβήτητη αξία του καθολικού εμβολιασμού.Το βέβαιο είναι ότι τα δύο εμβόλια που έχουν εγκριθεί για τον Covid-19 είναι ασφαλή και, σε μεγάλο βαθμό, αποτελεσματικά».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020, 15:35

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!