Χρ. Μπουκώρος: Αντιμετωπίζονται οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας

mpoukoros 2 2
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η ομιλία του βουλευτή Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου στην ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο

KENT728X100 1

Στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, που ψηφίστηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, μίλησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, τονίζοντας ότι «με αυτό το νομοσχέδιο της κυβέρνησης αντιμετωπίζονται οι πραγματικές ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία, οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, οι πραγματικές ανάγκες των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αλλά και οι ανάγκες της οικονομίας που δοκιμάζεται και αυτή από την πανδημία».

Ο Χρήστος Μπουκώρος, κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης,  (δεκατρείς ώρες), πήρε πολλές φορές το λόγο για να σταθεί στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ρυθμίζουν εκκρεμότητες πολλών τομέων της δημόσιας ζωής, της κοινωνίας, της οικονομίας. Κάλεσε, μάλιστα, όλους τους βουλευτές να επιδείξουν σοβαρότητα και ψυχραιμία, αυτή την ιδιαίτερη περίοδο που διανύει η χώρα, υπερψηφίζοντας το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που δίνει λύσεις σε πλήθος ζητημάτων που πρόεκυψαν από την πανδημία του covid-19.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Μαγνησίας αναφέρθηκε εκτενώς στη διάταξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με την οποία οι ενισχύσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων, για την αντιστάθμιση της ζημιάς που προξένησε η πανδημία, δίνονται χωρίς ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και είναι ακατάσχετες. Επίσης, τόνισε ότι στις 24 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η ενίσχυση για το ελαιόλαδο ύψους 126 εκατομμυρίων, καθώς και η εξισωτική αποζημίωση αγροτών και κτηνοτρόφων.  

Επίσης, ο Χρήστος Μπουκώρος, με αφορμή την επίλυση του θέματος των αξιωματικών εξ Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) που υπάγονται στις διατάξεις περί κρίσεων και προαγωγών του Νόμου 4439/96 και έχουν συμπληρώσει 25 έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 (τάξεως ΑΣΣΥ 1990), έδραξε της ευκαιρίας και αναφέρθηκε και στους ΑΣΣΥ των τάξεων 1991 και 1992, αποσπώντας μάλιστα από τον παριστάμενο Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο τη διαβεβαίωση ότι πράγματι «υπάρχει θετική προδιάθεση για τη ρύθμιση των εκκρεμοτήτων και για τις υπόλοιπες τάξεις, (σ.σ. 1991 και 1992) έτσι ώστε απλά να εξομοιωθεί η αντιμετώπιση ομοίων περιπτώσεων σε όλο το φάσμα».

Στην συνέχεια, ο Χρήστος Μπουκώρος έκανε λόγο για τη διάταξη που ρυθμίζει το ευαίσθητο ζήτημα των υιοθεσιών, συγχαίροντας μάλιστα την αρμόδια Υφυπουργό κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, καθώς πλέον επιλύεται ένα ζήτημα που μπλόκαρε τη διαδικασία υιοθεσίας. Πλέον με την εν λόγω διάταξη οι υποψήφιοι ανάδοχοι γονείς θα μπορούν να λάβουν το απαραίτητο πιστοποιητικό υγείας και από ΤΟΜΥ και από κέντρα υγείας και από άλλες μονάδες υγείας, «ξεμπλοκάροντας» έτσι την διαδικασία και επισπεύδοντας την υιοθεσία.  «Διότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πιστεύει πως κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει χωρίς οικογένεια», όπως χαρακτηριστικά επισήμανε κατά την ομιλία του ο βουλευτής Μαγνησίας.

Μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Μπουκώρος αναφέρθηκε στο κόστος μεταφοράς και διανομής των πανελλαδικών εντύπων κυκλοφορίας, επισημαίνοντας ότι τα έντυπα, οι εφημερίδες είναι παράγοντας ψυχραιμίας και εξισορρόπησης στο αγαθό της ενημέρωσης, επικροτώντας μάλιστα την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καλύψει μέρους του κόστους μεταφοράς και διανομής, ιδιαίτερα τώρα που η απώλεια εσόδων από την πανδημία ήταν πάρα πολύ μεγάλη στα έντυπα πανελλαδικής κυκλοφορίας. Ο βουλευτής Μαγνησίας αναφέρθηκε και  στο κόστος μεταφοράς και διανομής του περιφερειακού Τύπου, καθώς και στο κόστος εκτύπωσης  εκτός έδρας που επιβαρύνουν τις περίπου 40 περιφερειακές εφημερίδες που εκτυπώνονται σε τυπογραφεία των Αθηνών, εκτινάσσοντας το κόστος μεταφοράς τους στα ύψη, σε μια εποχή που τα έσοδα από την πανδημία έχουν μειωθεί σημαντικά.

Με αφορμή μάλιστα την επισήμανση του βουλευτή Μαγνησίας για τον περιφερειακό Τύπο και το κόστος μεταφοράς του, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, τόνισε  ότι το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο αντιμετώπισης του ζητήματος κατά τα πρότυπα των πανελλαδικών εντύπων κυκλοφορίας είτε με την επιδότηση και την οικονομική ενίσχυση του μεταφορικού κόστους είτε με άλλους τρόπους.

Επίσης, αναφορικά με τη διάταξη για το δικαίωμα δημοσίευσης διακηρύξεων στον περιφερειακό Τύπο, ο βουλευτής Μαγνησίας τόνισε ότι  «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απαντά στο κύμα των fake news ότι καταργείται το δικαίωμα δημοσίευσης διακηρύξεων του περιφερειακού Τύπου, που υπήρχε έντονο όλο τον προηγούμενο μήνα. Με την ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης ρυθμίζεται το ζήτημα των δικαιωμάτων δημοσίευσης διακηρύξεων στον περιφερειακό Τύπο, καθώς αποτελεί επιτακτική ανάγκη για λόγους διαφάνειας να συνεχιστούν οι δημοσιεύσεις και τα επόμενα χρόνια και όχι μόνο για έναν χρόνο που δίδεται παράταση τώρα. Γιατί μέσα από τον έντυπο Τύπο, μέσα από την ψύχραιμη και εξισορροπητική φωνή του έντυπου Τύπου ενισχύεται η διαφάνεια».

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μαγνησίας έκανε αναφορά σε μια σειρά από άρθρα που επιλύουν σημαντικά προβλήματα που ταλαιπωρούν μεγάλες μερίδες πολιτών. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στις διατραπεζικές χρεώσεις των τραπεζών και τις χρεώσεις από το ηλεκτρονικό εμπόριο, ψέγοντας μάλιστα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όπου τόσα χρόνια διακυβέρνησης δεν νομοθέτησε τίποτα για τις χρεώσεις των τραπεζών. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  δίνει αποφασιστικό ρόλο στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Τράπεζας της Ελλάδος, του Συνηγόρου του Καταναλωτή και της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ώστε να περιοριστούν οι χρεώσεις των τραπεζών στους πολίτες».

Τέλος, αναφερόμενος στο εμβόλιο και τους εμβολιασμούς τόνισε ότι αποτελεί ένα στοίχημα που με ψυχραιμία και σοβαρότητα όλοι μαζί θα το κερδίσουμε, ξεκινώντας μάλιστα από τις 27 Δεκεμβρίου, ημερομηνία ορόσημο για την έναρξη των εμβολιασμών.

error: Content is protected !!