Βόλος: Κατεδαφίζεται η κλινική Βουβαλούδη – Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο

Στιγμιότυπο 2020 12 23 11.36.44 πμ

Τέλος εποχής για την κλινική Βουβαλούδη στον Βόλο, η οποία έπαψε να λειτουργεί το 2016, αλλά σήμερα το κτίριο που στεγαζόταν, κατεδαφίζεται, αφήνοντας πίσω μόνο συντρίμμια.

KEN 728X100 2

Η κλινική ξεκίνησε να λειτουργεί το 1978, τέσσερα χρόνια μετά τη λήξη της συνεργασίας του Δημ. Βουβαλουδη με τον Γιάννη Βαρδούλη, ο οποίος διορίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου.

Το κτίριο της κλινικής ήταν μισθωμένο και ανήκει στην οικογένεια Τσικρίκη.

Ο Δημοσθένης Βουβαλούδης κατάγονταν από το Μεγάλο Μοναστήρι Φθιώτιδας όμως σε πολύ νεαρή ηλικία βρέθηκε στο Βόλο, όπου έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο Δημοσθένης Βουβαλούδης διατέλεσε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις αρχές του ’90, ενώ ήταν ιδιοκτήτης της γνωστής κλινικής Βουβαλούδη στην οδό Κουταρέλια. Ο Δημοσθένης Βουβαλούδης κατάγονταν από το Μεγάλο Μοναστήρι Φθιώτιδας όμως σε πολύ νεαρή ηλικία βρέθηκε στο Βόλο προκειμένου να φοιτήσει στο εξατάξιο γυμνάσιο. Πέρασε στην Ιατρική και συνέχισε στη Γερμανία προκειμένου να πάρει το διδακτορικό του στη Χειρουργική.

Πετυχημένος χειρουργός, λειτούργησε στο Βόλο μαζί με τον αείμνηστο Γιάννη Βαρδούλη την πρώτη χειρουργική κλινική «Τριχόπουλου» στην οδό Τοπάλη με Ερμού από το 1964 έως το 1974.

Ο Δημ. Βουβαλούδης είχε έντονη παρουσία στον προοδευτικό χώρο. Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ, του οποίου διατέλεσε βουλευτής τις περιόδους από τις 18-6-1989 μέχρι 12-10-1989, από 5-11-1989 μέχρι 12-10-1998 και από τις 8-4-1990 μέχρι το 1993, ενώ επίσης ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία το 1993 και το 1996.

Ο Δημοσθένης Βουβαλούδης διατέλεσε επίσης διοικητής στο Νοσοκομείο Βόλου ενώ επίσης ήταν ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας, από όπου και καταγόταν. Μάλιστα, όπως εξομολογείται η κόρη του Έλσα, “ο Βουβαλούδης από παιδί εξέφρασε την επιθυμία να γίνει γιατρός, όταν οι γονείς του αποφάσισαν να πουλήσουν το καλό τους άλογο για να τον θεραπεύσουν από μία ασθένεια της εποχής. «Θα γίνω γιατρός για να μην πουλάει κανείς το άλογό του για να γίνει καλά» είχε πει τότε και λίγα χρόνια μετά τα κατάφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο οικόπεδο της κλινικής θα κατασκευαστεί πολυκατοικία.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

error: Content is protected !!