Ιστορική μέρα: Στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων η ανατολική περιμετρική οδός της Λάρισας!

IMG 4734 780x405
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Με ένα ταξίδι – αστραπή στην Αθήνα παραμονή Χριστουγέννων, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός «κλείδωσε» την εκκίνηση ενός από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων δεκαετιών για την περιοχή της Λάρισας. Πρόκειται για την ανατολική περιμετρική οδό, η μελέτη της οποίας αποφασίστηκε να ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Το έργο ουσιαστικά αφορά τον οδικό άξονα εκείνο, που θα παρακάμπτει την πολύπαθη και αιματοβαμμένη οδό Βόλου, καθώς θα συνδέει διαδοχικά την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Θεσσαλονίκης από το ύψος της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, με την οδό Βόλου και θα συνεχίζει μέχρι την 110 Πτέρυγα Μάχης στη νεόδμητη λεωφόρο Καραμανλή!

Ο δρόμος αυτός αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας αποφορτίζοντας έτσι τον αστικό ιστό και αυξάνοντας σε υψηλό βαθμό την ασφάλεια για τους κατοίκους κυρίως της οδού Βόλου, και όχι μόνον. Ωστόσο, επί μακρόν λίμναζε τόσο λόγω του μεγάλου βαθμού «τεχνικής δυσκολίας», αλλά και για τις υψηλές ανάγκες χρηματοδότησης.

Ωστόσο, η προεργασία των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και η δημιουργία μίας «πρώτης χάραξης» συνέδραμε ώστε ο κ. Αγοραστός να πετύχει την ένταξη της χρηματοδότησης της μελέτης, στη συνάντηση που έγινε παρουσία του προέδρου του Ταμείου Ανάκαμψης κ. Νίκου Μαντζούφα, του γενικού γραμματέα Επενδύσεων ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκου, του γενικού γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής . Χρήστου Τριαντόπουλου, αλλά και του ίδιου του αρμόδιου υπουργού Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή που συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στο προσεχές διάστημα αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις καθώς και η εξειδίκευση του οδικού χάρτη του έργου.

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος / Φωτό: Από τη σημερινή συνάντηση του κ. Αγοραστού στην Αθήνα

Πηγή: onlarissa.gr

KEN
error: Content is protected !!