Χορεύτρα: Το γραφικό χωριό της Μεσσηνίας που σε… ξεσηκώνει να το επισκεφθείς!

xoreftra xorio 1068x601 1
stergiou
fotou
728x110 3

Ένα όμορφο και γραφικό χωριό στη Μεσσηνία είναι απόλυτα ταιριστό με το όνομά του. Η Χορεύτρα σε ξεσηκώνει να την επισκεφθείς για να γνωρίσεις τις ομορφιές της.

728X100

Η Χορεύτρα είναι ένας ημιορεινός οικισμός που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Μεσσήνης, από την οποία απέχει 25 χιλιόμετρα. Έχει υψόμετρο 414 μέτρα και διαθέτει υπέροχο φυσικό τοπίο, αφού φημίζεται για το πλούσιο πράσινο και τα γάργαρα νερά της.

Οι “ανεβοκατεβάτες” κάτοικοι

Η περιοχή του οικισμού, κατά την αρχαιότητα, ήταν τμήμα του βασιλείου του Νέστορα, της αρχαίας Πύλου. Στη νεότερη εποχή, κάποιοι από τους κατοίκους του χωριού προέρχονται από Αρκάδες κτηνοτρόφους, γνωστούς και ως οι “ανεβοκατεβάτες”, ονομασία που αποδόθηκε παλαιότερα στους βοσκούς αυτούς, καθώς την άνοιξη ανέβαιναν με τα κοπάδια τους στην Αρκαδία, ενώ τον χειμώνα κατέβαιναν στα χειμαδιά της Μεσσηνίας.

εκκλησάκι στο χωριό Χορεύτρα Μεσσηνίας

Οι κάτοικοι συνεχίζουν να ασχολούνται με την κτηνοτροφία και φιλόξενοι γαρ προσκαλούν τους επισκέπτες να γνωρίσουν τον τόπο τους εκ των έσω. Με την πρώτη βόλτα στα καλντερίμια θα διαπιστώσετε την ομορφιά των παλιών σπιτιών, που είναι άριστα διατηρημένα.

Σπίτια καλοδιατηρημένα στο χωριό Χορεύτρα Μεσσηνίας

Σε απόσταση αναπνοής θα επισκεφθείτε πολλά πανέμορφα ορεινά χωριά της περιοχής, με σπουδαιότερο το φημισμένο Μανιάκι αλλά και το εντυπωσιακό οροπέδιο της Μάλης και το Σαφλαούρο το κάστρο της περιοχής. Η περιήγηση στο χωριό είναι ευχάριστη και συνδυάζεται με το κοντινό πανέμορφο Κουτήφαρι.

Πλούσια φύση στη Χορεύτρα Μεσσηνίας

Πηγή

error: Content is protected !!