ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τροπική ζούγκλα και γαλαζοπράσινα νερά στο Βόρνεο

shutterstock 275501246
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Εντυπωσιακές εικόνες στο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους της Μαλαισίας

KENT728X100

Το μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους της Μαλαισίας συνδυάζει πλούσια και παρθένα βλάστηση και γαλαζοπράσινα νερά.

Το Βόρνεο βρίσκεται βόρεια της Αυστραλίας, στη θαλάσσια περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας και ανήκει διοικητικά σε τρεις χώρες, την Ινδονησία, τη Μαλαισία και το Μπρουνέι. Το νησί με τα τροπικά δάση και τις φυλές των ιθαγενών φιλοξενεί μια πανίδα μοναδική στον πλανήτη.

Ο επισκέπτης θα ζήσει αλησμόνητες εμπειρίες εξερευνώντας σπήλαια, ταξιδεύοντας στα ποτάμια με παραδοσιακές πιρόγες και κολυμπώντας σε κρυστάλλινα νερά με κάτασπρες αμμουδιές και κοκκοφοίνικες.

Αξίζει να δει κανείς από κοντά τις φυλές Νταγιάκ με τους τοπικούς παραδοσιακούς χορούς και τις πλουμιστές ενδυμασίες. Η ζούγκλα Κιναμπατάγκαν είναι μια από τις πιο παρθένες ζούγκλες στον πλανήτη.

Στο βορειοανατολικό τμήμα του Βόρνεο, στο Σεπιλόκ, κατοικούν ουρακοτάγκοι και στο ποτάμι Κιναμπατάνγκαν, το δεύτερο μεγαλύτερο της Μαλαισίας, κυριαρχούν η άγρια φύση και οι συναρπαστικοί βιότοποι. Σε μια καμπή του, το ποτάμι σχηματίζει μια αβαθή λίμνη, που λόγω του σχήματός της ονομάζεται Όξμποου, δηλαδή «κέρατο βοδιού».

Βόρνεο / Ασία

Διαφορά ώρας: 5 ώρες μπροστά

Νόμισμα: Ρινγκίτ Μαλαισίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 4,77 ρινγκίτ)

Απόσταση: Η απευθείας πτήση διαρκεί 17 ώρες και 45 λεπτά από την Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης και Κουάλα Λουμπούρ και 19 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης και Κουάλα Λουμπούρ.

Πηγή

error: Content is protected !!