Ήρθαν τα εμβόλια κατά του covid 19 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας – Δείτε φωτογραφίες

em1 emvolia panepisthmiako Larissas1
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Έφτασαν στη Λάρισα και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι οι πρώτες παρτίδες των εμβολίων κατά του covid 19.

Κάτω από τα απαραίτητα αυστηρά μέτρα τα πρώτα εμβόλια πέρασαν από την πύλη του ΠΓΝΛ και αύριο Τρίτη θα ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί. Υπενθυμίζεται ότι τα εμβόλια έφτασαν απευθείας στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Καρδίτσας, όπου και θα συντηρούνται σε ειδικά ψυγεία, και θα καλύψουν τις εμβολιαστικές ανάγκες του πληθυσμού σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Βάσει πληροφοριών οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν αύριο στις 8 το πρωί, ενώ σήμερα το μεσημέρι θα γνωστοποιηθεί ποιοι θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν νοσηλευτή και έναν ηλικιωμένο. Επιπρόσθετα οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόσκληση να εμβολιαστούν την πρώτη ημέρα ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης καθώς και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος.

Αναμένεται να γίνονται 50 περίπου εμβόλια ημερησίως, ώστε σε διάστημα πέντε ημερών οι εμβολιασθέντες να φτάσουν τους 250. Στο Νοσοκομείο θα λειτουργήσουν δυο εμβολιαστικά κέντρα στον ισόγειο χώρο των εγκαταστάσεων.

Τα εμβόλια είναι αποθηκευμένα στο Φαρμακείο του ΠΓΝΛ στα ειδικά ψυγεία. Μάλιστα τοποθετήθηκε και ένα  ψυγείο βαθιάς κατάψυξης σε περίπτωση που θα χρειαστεί να αποθηκευτούν μεγάλες ποσότητες εμβολίων στην συνέχεια.

Δείτε φωτογραφίες:

Εύη Μποτσαροπούλου

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!