Τσιάρας για Δικαστικό Μέγαρο Βόλου: Μένει να γίνουν βήματα από την τοπική κοινωνία – Εμείς θέλουμε να το φτιάξουμε

Kostas Tsiaras

Το… “μπαλάκι” στην τοπική κοινωνία και τους αρμόδιους φορείς πέταξε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη στον Astra.

KEN 4

«Εγώ εκφράζω τη σταθερή βούληση του Πρωθυπουργού και τη δική μου προσωπικά για την δημιουργία νέου δικαστικού Μεγάρου στον Βόλο. Έχουμε ξεκαθαρίσει οτι η βουλησή μας είναι να λύσουμε ένα χρόνια πρόβλημα που πρέπει να απαντήσει σε μία νέα σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα που αφορά στον Βόλο και τη Μαγνησία. Το έχω πει σε όλες τις συναντήσεις και με τους βουλευτές και με τον δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δικηγ. Συλλόγου. Ο καθένας πρέπει όμως να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί. Περιμένω ακόμα να περάσει από την αρμόδια υπουργική επιτροπή η δυνατότητα να γίνει ένα ΣΔΙΤ για την ανέγερση Δικαστικού Μέγαρου. Εμείς έχουμε πει ποια είναι η θέση μας. Έχουμε ανοίξει τα χαρτιά μας. Μένει να γίνουν κάποια βήματα από την τοπική κοινωνία και τους παράγοντές της. Θέλω να πιστεύω οτι θα έχουμε σύντομα μία λύση. Λυπάμαι που ξανακάνουμε αυτή την κουβέντα. Σε πάρα πολλές άλλες περιπτώσεις, το πρόβλημα έχει λυθεί. Μιλάω για άλλους τέσσερις νομούς. Έχουμε λύσεις και είμαστε στη διαδικασία της ολοκλήρωσης. Έχουμε καλή συνεργασία με τους βουλευτές, τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του δικηγορικού Συλλόγου» σημείωσε ο Υπουργός.

Να σημειωθεί οτι πρόσφατα απορρίφθηκε η πρόταση για τη δημιουργία νέου Μεγάρου σε οικόπεδο στη Στέγη Ανηλίκων Νέας Ιωνίας, ενώ η δεύτερη πρόταση αφορά σε νέο οικόπεδο στην οδό Παρασκευοπούλου, κοντά στα Lidl, η οποία όμως δε συγκεντρώνει πολλές ελπίδες έγκρισης. Παράλληλα, μία νέα πρόταση φαίνεται οτι έχει πέσει στο τραπέζι και μοιάζει επικρατούσα, εφόσον υπάρξουν διμερείς συμφωνίες με άλλους φορείς.

Την έντονη ενόχλησή του για την καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων και για τα “διπλά παιχνίδια” που παίζονται στις πλάτες της πόλης εξέφρασε πρόσφατα, μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

error: Content is protected !!