Αέρια ρύπανση στον Βόλο: Αμφισβηττεί τις μετρήσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η Δ. Κολυνδρίνη

086218b2ac4369b7cefd2acbee0be8b1 XL
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ευθέως αμφισβήτησε τα αποτελέσματα των μετρήσεων του δικτύο GreenYourAir του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της ερευνητικής ομάδας των καθηγητών Σαχαρίδη – Γουργουλιάνη, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, σε συνέντευξη τύπου που παρχώρησε.

KENT728X100 1

Να σημειωθεί οτι η έρευνα που έχει γίνει από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει καταδείξει οτι τις μισές ημέρες του έτους, ο Βόλος έχει υπερβάσεις των μικροσωματιδίων PM2,5 που είναι επικίνδυνα για την υγεία.

«Υπάρχουν και μηχανήματα που μπορείς να τα έχεις με 8 ευρώ και να τα βάζεις πίσω από την εξάτμιση ενός αυτοκινήτου ή δίπλα στην καμινάδα ενός εργοστασίου και να δείχνει τα pm2,5 να φτάνουν στο ταβάνι. Στη ΔΕΣΕ αλλάξαμε τρεις φορές τη χωροθέτηση του σταθμού ύστερα από τις οδηγίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Ο χώρος είναι πολύ σημαντικός. Αν πάτε να δείτε στο 7ο σχολείο, είδα έναν μετρητή που ήταν σαν καμινέτο. Ε δε μπορεί αν είναι της ίδιας αξίας αποτελεσματικότητας και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων αυτοί οι δύο σταθμοί. Ούτε μπορούμε να συγκρίνουμε τα ανόμοια» σημείωσε με έμφαση η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, αμφισβητώντας την αξιοπιστία του δικτύου των δώδεκα μετρητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

error: Content is protected !!