ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναφορά Αθανάσιου Λιούπη για την οικονομική ενίσχυση των αμπελοπαραγωγών

5144570
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Αναφορά στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης,  ζητώντας την οικονομική ενίσχυση των αμπελοπαραγωγών. Ειδικότερα, ο Βουλευτής προώθησε σχετικό ψήφισμα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επιτραπέζιου Σταφυλιού, στο οποίο επισημαίνεται η προβληματική διάθεση στην αγορά,  της παραγωγής των αμπελοπαραγωγών , οι οποίοι ζητούν τη λήψη ευεργετικών μέτρων, ώστε να αμβλυνθούν οι οικονομικές επιπτώσεις που τους προκάλεσε η παρατεταμένη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

KENT728X100

Οι αμπελοκαλλιεργητές εκφράζουν την αγωνία τους, για τη συνέχιση της αμπελοκαλλιέργειας και προσδοκούν στην οικονομική στήριξή τους από την πολιτεία,  λόγω της προβληματικής διάθεσης της παραγωγής τους, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού,  λόγω της πανδημίας. 

Ο κ. Λιούπης με την αναφορά του ζητεί από τον Υπουργό να εξετάσει το ζήτημα της ενίσχυσης των αμπελοπαραγωγών, καθώς και στον Νομό Μαγνησίας η συγκεκριμένη δυναμική καλλιέργεια και οι αμπελοκαλλιεργητές βιώνουν μια πρωτοφανή μείωση των εσόδων τους εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης  και της αδυναμίας φυσιολογικής εμπορίας των προϊόντων τους. 

error: Content is protected !!