Μέτωπο ισχυρών καταιγίδων τη Δευτέρα

2987093
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2021, 11:41

KENT728X100 1

Βαρομετρικό χαμηλό στο νότιο Ιόνιο επηρεάζει τη χώρα μας καθώς κινείται βορειοανατολικά, φέρνοντας την πρώτη κακοκαιρία για το νέο έτος, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές αλλά και τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης με τη βοήθεια των νοτιάδων.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας έως το πρωί της Κυριακής αναμένεται να συνεχιστούν κυρίως στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στη Μακεδονία, στη Θράκη και σε νησιωτικά τμήματα του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα, ιδιαίτερα στα δυτικά όπου ενδέχεται το βράδυ να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. 

Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής, μέτωπο κακοκαιρίας θα οργανωθεί κατά μήκος της Δυτικής Ελλάδας. 

Νέο ισχυρότερο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, καθώς βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Μεσόγειο θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες που στο Ιόνιο, τα δυτικά, τα κεντρικά, τα νότια ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα.

Δείτε πως θα κινηθεί η κακοκαιρία:

Στα πελάγη μας θα πνέουν νότιοι άνεμοι 8 – 9 μποφόρ, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες της Δευτέρας στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα συνολικά ύψη βροχόπτωσης που αναμένονται έως το βράδυ της Δευτέρας και σημειώνονται οι περιοχές των ισχυρότερων φαινομένων.

Πηγές: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Xalazi.gr, Weather.gr 

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2021, 11:41

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!