ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το viral sms ενός ιερέα από τον Βόλο για τη μετακίνηση στην εκκλησία

Στιγμιότυπο 2021 01 03 6.19.50 μμ
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Είναι ιερέας στη Μητρόπολη ΓΟΧ έστειλε ένα sms μετακίνησης στην Πολιτική Προστασία και ύστερα το ανέβασε στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, κάνοντάς το viral!

KENT728X100 1

Πρόκειται για τον π. Κωνσταντίνο Παπανάτσιο από τον Αλμυρό Μαγνησίας, ο οποίος έγραψε προκειμένου να μεταβεί στον ιερό ναό:

5. π. Κωνσταντίνος. Είμαι ορθόδοξος Χριστιανός και πηγαίνω στην Εκκλησία που με προσκαλεί ο Ιησούς Χριστός.

Η μετακίνηση 5 βέβαια αφορά μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Πριν λίγο καιρό ο ίδιος ιερέας είχε γράψει για τα περιοριστικά μέτρα:

“Μία από τις ευχές που λέγει ο Επίσκοπος στην χειροτονία ενός πρεσβυτέρου, είναι τα εξής πολύτιμα ευχετικά λόγια, ενώ πάνω στα χέρια του χειροτονηθέντος πρεσβυτέρου, ο Επίσκοπος εναποθέτει τον Άγιον Άρτον. Ω! πόσο μεγάλη τιμή για έναν άνθρωπο, να μετατρέπει τα χέρια του σε Δισκάριο και να κρατά το Πανάγιον Σώμα του Χριστού!

“Λάβε την παρακαταθήκην ταύτην, και φύλαξον αυτήν, έως της Παρουσίας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ότε παρ’ αυτού μέλλεις απαιτείσθαι αυτήν.”…

Πέστε μου πατέρες και αδελφοί, πως μπορώ να κλείσω την Εκκλησία έστω και μία στιγμή και να απαγορεύσω την είσοδο στον άνθρωπο που πονά η ψυχή του και έρχεται στον Ναό του Χριστού, να εναποθέσει ένα κερί, μία προσευχή και λίγα δάκρυα στην εικόνα του Χριστού και της Παναγίας μας και των Αγίων μας; Και το κυριότερο πως να αρνηθείς την Θεία Κοινωνία σε έναν Χριστιανό που προσέρχεται να κοινωνήσει τον Χριστό;…

Τι να γνωρίζουν από αυτά τα Ουράνια πράγματα που λέμε οι Μητσοτάκηδες και οι Χαρδαλιάδες; Τους λυπάμαι γιατί η φωτιά που μέλει να τους υποδεχτεί έχει είδη ανάψει..”

error: Content is protected !!