ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόντρα αρχιεπισκόπου – κυβέρνησης

2987970
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021, 08:31

Δεν θα παρευρεθεί στην ορκωμοσία των υπουργών της κυβέρνησης ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας Δικαιάκος, μιλώντας στο OPEN, δήλωσε πως ο αρχιεπίσκοπος δεν θα δώσει το παρών στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης γιατί θεσμικά ο αρχιεπίσκοπος παρευρίσκεται στην ορκωμοσία του πρωθυπουργού. 

Παράλληλα, όσον αφορά στους ναούς, ο κ. Δικαιάκος ανέφερε πως οι ναοί θα λειτουργήσουν κανονικά για τα Θεοφάνια, παρά τη σχετική απαγόρευση από την πολιτεία λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. 

Την ίδια ώρα τόνισε πως, αν υπήρχε ενημέρωση της Ιεράς Συνόδου πριν από την απόφαση της κυβέρνησης να μη λειτουργήσουν οι ναοί, ίσως να εξελίσσονταν διαφορετικά τα πράγματα.

Μάλιστα σημείωσε πως ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεκίνησε την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου χρησιμοποιώντας μια φράση του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο Κορυφής: «Τα συμφωνηθέντα τηρούνται».

Παράλληλα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου σημείωσε πως αν χρειαστεί θα πληρώσει ο ίδιος το πρόστιμο για εκκλησία που θα λειτουργήσει κανονικά και πως «κανείς λοιμωξιολόγος δεν είπε να γίνει αυτό το lockdown» στις εκκλησίες.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021, 08:52

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!