Μαραθώνια κατάθεση του Γ. Στουρνάρα στον Άρειο Πάγο για τη Novartis

2988425


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021, 22:42

Επί 11 ολόκληρες ώρες κατέθετε στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση της Novartis ο πρώην υπουργός Οικονομικών και διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Η κατάθεση του κ. Στουρνάρα  στην ανακρίτρια  του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του  νόμου περί ευθύνης υπουργών Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου είχε τη μεγαλύτερη διάρκεια από όσες προηγήθηκαν. Ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος αποχώρησε από τον Άρειο Πάγο χωρίς να κάνει δηλώσεις ήταν ένα από τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της έρευνας της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς καθώς το όνομα του αναφέρθηκε στις καταθέσεις δυο προστατευόμενων μαρτύρων. Ωστόσο, από την  εισαγγελική έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής του κεντρικού τραπεζίτη με αποτέλεσμα το σκέλος της έρευνας που τον αφορούσε να πάρει το δρόμο για το αρχείο.

Ο Γιάννης Στουρνάρας έχει στραφεί σε βάρος των προστατευόμενων μαρτύρων καταθέτοντας μήνυση για τα αδικήματα της ψευδορκίας, της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της έρευνας στον Άρειο Πάγο έχουν ήδη καταθέσει οι Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος. 

Την ερχόμενη  Τρίτη, 12  Ιανουαρίου έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021, 22:42

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!