Σε σκληρή καραντίνα η κοινότητα Σπερχειάδας Φθιώτιδας λόγω μεγάλου αριθμού κρουσμάτων

2988215
stergiou
fotou
Ontopoulos780x90


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021, 15:24

Σε τοπικό γενικό αποκλεισμό έχει τεθεί από το πρωί της Τρίτης η κοινότητα Σπερχειάδας στον Δήμο Μακρακώμης μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ειδικότερα στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας είχαν εντοπιστεί περισσότερα από 15 δείγματα θετικά στον κορωνοϊό, πράγμα το οποίο ανησύχησε τις τοπικές αρχές. Στη συνέχεια η ιχνηλάτηση που έγινε έδειξε να εμπλέκονται περισσότερο νεαρά, στην ηλικία, άτομα και με μεγάλη κινητικότητα, με συνέπεια να αυξάνονται συνεχώς τα θετικά κρούσματα. Ήδη ο Δήμος Μακρακώμης από την Κυριακή αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία των λαϊκών αγορών για να περιορίσει την κινητικότητα. Συγχρόνως η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εισηγήθηκε στο αρμόδιο υπουργείο να ληφθούν έκτακτα περιοριστικά μέτρα για τους 2.000 κατοίκους της κοινότητας Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης, πράγμα το οποίο ξεκίνησε από σήμερα στις 06:00 το πρωί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί από το πρωί ελέγχουν τους δρόμους για την είσοδο και την έξοδο στην τοπική κοινότητα Σπερχειάδας και απαγορεύεται η οποιαδήποτε κυκλοφορία των κατοίκων.

Ήδη συνεργεία του δήμου έχουν αναλάβει την προμήθεια των κατοίκων με τα αναγκαία τρόφιμα ή φάρμακα, ενώ παράλληλα κινητό συνεργείο του ΕΟΔΥ προχωρά σε rapid tests στην περιοχή για να διαπιστωθεί η έκταση της διασποράς.

Σύμφωνα με την απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, η σκληρή καραντίνα που ισχύει μόνο στην τοπική κοινότητα Σπερχειάδας θα κρατήσει μέχρι τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου 2021.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021, 15:36

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!