Συνεχίζεται η συζήτηση για το απαιτούμενο χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο εμβολιασμών

2989257
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021, 16:46

Συνεχίζεται η συζήτηση για το απαιτούμενο χρονικό διάστημα μεταξύ της χορήγησης των δύο προβλεπόμενων δόσεων του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Robert Koch Λόταρ Βίλερ δήλωσε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk) ότι «εάν υπάρχει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης χορήγηση του εμβολίου, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι αδύναμο. Στην περίπτωση λοιμώξεων, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεταλλάξεις του ιού».

Η λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης καθηγήτρια Ιζαμπέλε Έκερλε έκανε παρόμοια δήλωση στο δεύτερο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Από την άλλη πλευρά, η πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Ανοσολογίας καθηγήτρια Kριστίνε Φαλκ δήλωσε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk) ότι «με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, εξάγεται το συμπέρασμα ότι ο εμβολιασμός έχει εγγυημένα αποτελέσματα για περίοδο έως και 60 ημερών», ενώ ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Χανς Κλούγκε είπε ότι, «δεδομένης της περιορισμένης δυνατότητας παραγωγής του εμβολίου, θα πρέπει να βρεθεί ένας συμβιβασμός για την προστασία όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων».

Ορισμένες χώρες έχουν ήδη αρχίσει να προσανατολίζονται προς την καθυστέρηση της χορήγησης της δεύτερης δόσης έως και 12 εβδομάδες προκειμένου να μπορέσουν να χορηγήσουν βραχυπρόθεσμα σε περισσότερους ανθρώπους την πρώτη δόση. Η διαδικασία είναι αμφιλεγόμενη.

Πάντως, οι κατασκευαστές Pfizer και BioNtech επισημαίνουν ότι ο δεύτερος εμβολιασμός θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο 3 εβδομάδες μετά τον πρώτο.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021, 16:46

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!