ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα»

Στιγμιότυπο 2020 10 06 8.51.52 πμ

Ήταν κάπου εκεί πίσω στο 2007 μετά τις μεγάλες πυρκαγιές της Ηλείας όπου κάηκαν 84 άνθρωποι, όπου μου ζητήθηκε να κάνω μια μελέτη Πυρανίχνευσης – Δασοπροστασίας για το νησί της Σκοπέλου.

KEN 728X100

Ως μελέτη ήταν αρκετά απλή καθώς κατανοείς τους τρόπους δράσης της καταστροφής και επιλέγεις όλα τα best practices που διαθέτει ο πλανήτης εκείνη την στιγμή και τα συνδυάζεις στο δικό σου μοντέλο και τις ανάγκες που θέλεις να καλύψεις.

Αυτή η μελέτη επικαιροποιημένη πηγαίνει με κάθε αλλαγή Ηγεσίας, στην Πολιτική Προστασία, στους αρμόδιους Υπουργούς, στην Πυροσβεστική, στους ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ  

Τι κοινό έχουν λοιπόν οι πυρκαγιές, ο κοροναϊός, τα τροχαία ατυχήματα και οι οικονομικές κρίσεις; 

Η νοοτροπία των κάθε φορά κυβερνώντων με μυαλά της δεκαετίας του 1980 πασπαλισμένα με μία δόση ξερολισμού.

Μετράμε μέχρι στιγμής 5.000+ θανάτους και έχουν ακουστεί όλες οι απόψεις, εκτός από τις σωστές μεθόδους που δεν είναι απόψεις. 

Έχει σημασία αν θα αυτοκτονήσεις λόγω της οικονομικής κρίσης ή θα τρακάρεις και θα σκοτωθείς μέσα στην πόλη με 40 χιλιόμετρα ή θα πεθάνεις από κοροναϊό ή θα καείς από πυρκαγιά; 

Δεν θέλω να επεκταθώ περαιτέρω καθώς οι θάνατοι καταγράφονται καθημερινά. 2 νεκροί από Covid19, 2 νεκροί από τροχαία, 2 νεκροί από δολοφονίες. Σύνολο 6 νεκρούς που δεν ανασταίνονται. 

Πόσο να αντέξει αυτή η έρμη χώρα; 

Ηλίας Ζαρκάδας
Μηχανικός Πληροφορικής

error: Content is protected !!