Καιρός – Μαρουσάκης: Χιονιάς όπως το 2002 [εικόνες]

xioni 2002 1
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ψυχρή εισβολή τις επόμενες ώρες στη χώρα μας, καθώς η έντονη κακοκαιρία αναμένεται να φέρει χιόνια και στην Μαγνησία. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη η κακοκαιρία και τα χιόνια ίσως μας θυμίσουν το 2002.

KENT 2

Όπως σημειώνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, “κύμα ψύχους αναμένεται όπως έχουμε ήδη ενημερώσει να σαρώσει τη χώρα μας από την ερχόμενη Πέμπτη και μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας. Από την μελέτη των διαθέσιμων προγνωστικών στοιχείων υπάρχει πιθανότητα αυτό το κύμα ψύχους να θυμίσει τον ισχυρό χιονιά που έπληξε τη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2002 όπου γύρω στα Θεοφάνεια στην Αττική χιόνιζε για τρεις συνεχόμενες ημέρες ενώ ο υδράργυρος κατρακύλησε πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν στη βόρεια Ελλάδα βάζοντας στην κυριολεξία πολλές περιοχές στην “κατάψυξη” και για αρκετές ημέρες”.

Σε άλλο σημείο της ανάρτησής του, ο Κλέραχος Μαρουσάκης αναφέρεται και στο πολικό ψύχος.

Η Μαγνησία επηρεάζεται στις δύο από τις τρεις διαδοχικές κακοκαιρίες που θα πλήξουν τη χώρα στις επόμενες ώρες:

“Από τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας φαίνεται να σχηματίζονται τρεις διαδοχικές κακοκαιρίες που ανάλογα τη θέση και την τροχιά που θα ακολουθήσουν θα καθοριστεί και το ποιες περιοχές θα επηρεαστούν και πόσο χαμηλά θα κατέβουν τα χιόνια.

Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη αποτελεί η κίνηση πολικής αέριας μάζας από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης προς τη χώρα μας κίνηση η οποία προέκυψε από το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που έπληξε την Ιβηρική χερσόνησο με τα πολλά χιόνια και το ψύχος στις εκεί περιοχές”.

error: Content is protected !!