Καταγγελία: Πήγαν να διαμαρτυρηθούν στο Animus και βρήκαν απέξω το περιπολικό (φωτό)

IMG 06eef85c2a91234f75003dcab6fd9afd V
stergiou
fotou
728x110 3

Το σωματείο εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Λάρισας μαζί με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και την συμμετοχή άλλων σωματείων, πραγματοποίησε σήμερα παρέμβαση διαμαρτυρίας στο κέντρο αποκατάστασης Animus.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως “καταγγειλαμε με αυτόν τον τρόπο τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο ο εργοδότης προσπαθεί να μετακυλησει τις ευθύνες διάδοσης της πανδημίας στο χώρο δουλειάς στους εργαζόμενους. Επίσης καταγγέλλουμε το γεγονός της παρουσίας αστυνομικής δύναμης που προσήλθε στο χώρο της διαμαρτυρίας. Δηλώνουμε σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι το εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατειται. Δεν θα επιτρέψουμε να μπει φραγμούς στους αγώνες και στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Η πανδημία δε θα επιτρέψουμε να γίνει πρόσχημα στους εργοδότες για να επιβάλλουν σιγή ιχθυος στους εργασιακούς χώρους. Καλούμε για ακόμη μια φορά τους εργαζόμενους να συσπειρωθουν στο σωματείο. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.”

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας αναφέρει τα εξής: “Την Τρίτη 12 Γενάρη, μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, του Σωματείου εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία και άλλων Σωματείων πραγματοποίησαν παρέμβαση – ενημέρωση στον χώρο του Animus. Σκοπός της συγκεκριμένης παρέμβασης ήταν να ενημερώσουμε και να συζητήσουμε με τους συναδέλφους για όλη αυτή την επιχείρηση τρομοκράτησης που έχει φτάσει σε άλλο βαθμό από την πλευρά του ομίλου «Animus» το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αφού με γραπτό κείμενο που έδωσε η Διοίκηση του ομίλου στους εργαζόμενους για να το υπογράψουν, ενημερώνονται πως σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων ασφάλειας για την αποτροπή της πανδημίας θα έχουν ποινικές συνέπειες.

Είναι πλέον καθαρό ότι κυβέρνηση και εργοδοσία πάνε χέρι – χέρι σε όλη αυτή την διαδικασία καταστολής και τρομοκράτησης των εργαζομένων. Δεν εξηγείται διαφορετικά, το γεγονός ότι ενώ όλοι γνωρίζουν το ποιοι είμαστε και ποιους εκπροσωπούμε, έφτασε στο σημείο περιπολικό μαζί με αστυνομικό του τμήματος της Ασφάλειας για να ελέγξει την σκοπιμότητα της μετακίνησης !!! Δημιουργεί συγχρόνως πολλά ερωτηματικά το ότι η έλευση του αστυνομικού της Ασφάλειας «συνέπεσε» χρονικά με την έλευση του εργοδότη.

Η συγκεκριμένη ενέργεια το λιγότερο ως απαράδεκτη και προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί, την ίδια ώρα μάλιστα που οι εργοδότες έχουν κάνει τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο, που καλούν τους εργαζόμενους να πληρώσουν οι ίδιοι ακόμη και το κόστος  των τέστ , να τους  κουνάνε το δάχτυλο και να θέτουν τον εαυτό τους ως αυτόκλητους επιτηρητές των μέτρων.

Τους προειδοποιούμε ότι δεν μας τρομοκρατούν, το αντίθετο μάλιστα. Μας πεισμώνουν και τους δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα μείνει αναπάντητη αυτή τους η κίνηση.”

Πηγή: onlarissa.gr

728X100
error: Content is protected !!