ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο  Κ. Γουργουλιάνης για το άνοιγμα των καταστημάτων – Σύσκεψη στη Λάρισα για το τρίτο κύμα της πανδημίας

gourgoylianhs ert 780x405

Στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη σύσκεψη, για το ενδεχόμενο έλευσης του τρίτου κύματος της πανδημίας, καθώς είναι απαραίτητη η προετοιμασία για αυτή την περίπτωση, αν και αυτό θα είναι ηπιότερο όπως δήλωσε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ, κ. Κώστας Γουργουλιάνης όντας φιλοξενούμενος σήμερα το πρωί στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Από τις έξι».

Ο καθηγητής σημείωσε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι κατάλληλα για να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα τονίζοντας ωστόσο, ότι ο κίνδυνος να κολλήσει ο κόσμος στον κλειστό χώρο είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με τον εξωτερικό χώρο.

Πρόσθεσε ότι για μερικούς ακόμη μήνες θα ταλαιπωρηθούμε από τον κορωνοϊό, αλλά χρειάζεται παρά το εμβόλιο να εξακολουθήσουμε να λαμβάνουμε τα μέτρα ασφαλείας.

Συγκεκριμένα σημείωσε: «Είχα την ατυχία να δω το κύμα να ξεσπάει εδώ στην περιοχή μας. Οι άνθρωποι κολλάνε στους κλειστούς χώρους ακόμα και αν φοράνε μάσκα. Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε  αύξηση των νοσηλειών. Πραγματικά κι εδώ όπως και σε όλη την Ελλάδα το να βρεθούνε εννιά  άνθρωποι σε κλειστό χώρο ακόμα και με μάσκα εάν ένας είναι θετικός, οι πιθανότητες να κολλήσουν είναι πολύ μεγάλες παρά αν βγει έξω για να τρέξει στο ποτάμι».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής Φαρμακολογίας, κ. Β. Μανωλόπουλος ο οποίος υπογράμμισε πως: «Είναι δύο μήνες ακόμη οι επόμενοι, Φεβρουάριος και Μάρτιος όπου αν τους ξεπεράσουμε με μικρές απώλειες, μετά θα είμαστε σε καλό δρόμο».

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 4
error: Content is protected !!