ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο ΣτΕ προσέφυγε δικηγόρος της Θεσσαλονίκγς για τα μέτρα λόγω κορωνοϊού

2992429


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021, 17:24

Μετά το ταξίδι στο Παρίσι, γνωστός δικηγόρος της Θεσσαλονίκης πήρε το δρόμο για το ΣτΕ διαμαρτυρόμενος για τα αυξημένα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν κυρίως για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση της 7ης Ιανουαρίου.

Ο δικηγόρος χαρακτηρίζει ανυπόστατη την εν λόγω ΚΥΑ, λόγω του ότι η δημοσίευση της Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έγινε το μεσημέρι την επόμενης ημέρας, 8 Ιανουαρίου. Άρα, σύμφωνα με τις αιτιάσεις του, υπήρξε νομοθετικό κενό το χρονικό διάστημα από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 13.00 το μεσημέρι, τη δημοσίευσής της. Με το σκεπτικό αυτό, ζητεί με την προσφυγή του να «παγώσει», να ανασταλεί αλλά και να ακυρωθεί η σχετική ΚΥΑ, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος.

Αφορμή για την προσφυγή του δικηγόρου, ήταν το ταξίδι που έκανε αεροπορικώς στο Παρίσι για επαγγελματικούς, όπως λέει, λόγους στις 6 Ιανουαρίου, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δύο ημέρες μετά.  Κατά την άφιξή του, υποστηρίζει,  δεν του έγινε καμία ενημέρωση για κατ΄  οίκον περιορισμό 7 ημερών και  ενώ είχε συμπληρώσει την απαιτούμενη φόρμα και είχε  υποβληθεί στις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο δικηγόρος φοβάται ότι μπορεί να του επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, καθώς δεν τέθηκε σε κατ΄  οίκον περιορισμό μετά την επιστροφή του στη χώρα μας, ενώ ισχυρίζεται ότι λόγω του νέου αυξημένου λοκντάουν,    αναγκάστηκε προκειμένου να πάει στην Σύρο για να παραστεί σε δικαστήριο και  να γυρίσει  στην Αθήνα,  με μισθωμένο  ιδιωτικό ελικόπτερο (τύπου EC 120).


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021, 17:24

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!