Χιονίζει σε Θεσσαλονίκη, Φλώρινα και Σέρρες

2993257


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021, 22:38

KEN 4

Συνεχίζεται η σφοδρή χιονόπτωση και το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή της Φλώρινας, με την κίνηση των οχημάτων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και με την χρήση χειμερινών ελαστικών.

Τα μηχανήματα αποχιονισμού και οι αλατιέρες δουλεύουν ακατάπαυστα προκειμένου να διατηρήσουν το δίκτυο ανοιχτό και κανένα χωριό να μη μείνει αποκλεισμένο.

Με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα σχολεία Eιδικής Aγωγής του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου εξαιτίας της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών. Επιπλέον λόγος είναι και η λειτουργία των σχολικών τάξεων με ανοιχτά παράθυρα εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

 

 

 

 

Ασθενείς χιονοπτώσεις στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

 Θερμοκρασίες υπό το μηδέν και ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, στο Σοχό, το Πευκοχώρι, τον Λαχανά, τον Χορτιάτη, την Ξυλόπολη και την Όσσα. Ενώ, μέσα σε λίγη ώρα η πυκνή χιονόπτωση που πέφτει και στα ορεινά της ανατολικής Θεσσαλονίκης έντυσε στα λευκά το χωριό Περιστερά του Δήμου Θέρμης.

 

Χιόνι σε Κιλκίς και στα ορεινά της Πέλλας

Το χιόνι έφτασε στην πόλη του Κιλκίς, αλλά και στα ορεινά του νομού Πέλλας. Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται στον νομό Σερρών, στη Εγνατία Οδό, μετά τα διόδια. Στο Νευροκόπι της Δράμας το θερμόμετρο δείχνει 0 βαθμούς Κελσίου, στη Φλώρινα 1, στο Κιλκίς 2 , στην Κοζάνη 3.

 

 

Χιονίζει στις Σέρρες

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν σήμερα αργά το απόγευμα και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και συγκεκριμένα στα Πορόια χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα στην περιοχή.

Μετά τις 8.30 το βράδυ άρχισε ελαφρά χιονόπτωση στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης – Σερρών – Προμαχώνα στο ύψος των διοδίων Στρυμονικού. Άντρες της Τροχαίας βρίσκονται στο σημείο, ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. βρίσκονται επί της οδού σε πλήρη ετοιμότητα για να παρέμβουν εάν χρειαστεί. Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται και οι υπηρεσίες της Π.E. Σερρών καθώς και των Δήμων για αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την κακοκαιρία «Λέανδρος», η «επιδρομή» της οποίας αναμένεται τις επόμενες ώρες. Αυτή τη στιγμή τόσο στους κεντρικούς οδικούς άξονες όσο και στο Επαρχιακό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021, 22:59

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!