ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τσάμης: Η ελληνική κακοδαιμονία της ανοργανωσιάς υπεύθυνη για τη διακοπή του εμβολιασμού

0050099490 tsamis iatrikos syllogos magnisias 1024x584 1

Επιστολή προς τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας απέστειλε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ευθύμιος Τσάμης, σχετικά με τη διακοπή εμβολιασμού των ιδιωτών  Ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου, τονίζοντας μεταξύ  άλλων ότι “για μια φορά αναδείχθηκαν για μία ακόμη φορά μερικές από τις κακοδαιμονίες αυτής της χώρας. Αναφερόμαστε στην έλλειψη οργάνωσης και συνέπειας στις συμπεριφορές της κρατικής μηχανής”.

KEN 728X100

Η επιστολή του κ. Τσάμη επέχει θέση ενημέρωσης για την αιφνίδια διακοπή του προγράμματος εμβολιασμού των ελευθεροεπαγγελματιών- ιατρών του Ι.Σ.Μ. που είχε ξεκινήσει μετά από πρόταση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου την προηγούμενη ημέρα προς τους γιατρούς- μέλη και μάλιστα αιφνιδιάστηκε και η ίδια η Διοίκηση του Νοσοκομείου, αφού λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού της χθεσινής ημέρας σε ερώτησή μας, εάν έχει αλλάξει ο προγραμματισμός λόγω της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κου Β. Κοντοζαμάνη, την προηγούμενη το βράδυ για τον τρόπο εμβολιασμού, η απάντηση ήταν αρνητική.

Η επιστολή του Προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας

” Δυστυχώς ο Διοικητής μετά από λίγη ώρα διαψεύστηκε από τα γεγονότα όταν οι πρώτοι συνάδελφοί μας που είχαν ειδοποιηθεί για τον εμβολιασμό τους δεν έγιναν αποδεκτοί από το σύστημα καταγραφής, το οποίο έκλεισε μετά από εντολή του υπουργού, όπως μας πληροφόρησαν, λόγω της απόφασής του της προηγούμενης ημέρας.  Το αποτέλεσμα ήταν να παραμείνουν ακάλυπτοι οι συνάδελφοι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί από εμβόλιο για τον κορoνoϊό, ενώ είχε δρομολογηθεί ο εμβολιασμός τους σύμφωνα με τους καταλόγους που είχαν καταρτισθεί από τον Ι.Σ.Μ. το προηγούμενο χρονικό διάστημα και μετά από την συμφωνία που έγινε με την Διοίκηση του νοσοκομείου την προηγούμενη ημέρα που έδειξε διάθεση εξυπηρέτησης αυτής της ομάδας ιατρών.

Τα γεγονότα στην συνέχεια είναι γνωστά. Για τους περισσότερους απέβησαν άκαρπες οι προσπάθειες ένταξής τους σε ημερομηνία εμβολιασμού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που προτείνει το υπουργείο Υγείας, αφού τα εμβολιαστικά κέντρα στην Μαγνησία μέχρι σήμερα είναι μόνον δύο, αυτά του Νοσοκομείου Βόλου και του Κ.Υ. Αργαλαστής, προκειμένου να ενταχθούν όλοι οι ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών και οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί του νομού Μαγνησίας…  Δυστυχώς χάθηκε για μία ακόμη φορά η κοινή λογική στους δαιδαλώδεις διαδρόμους της κρατικής γραφειοκρατίας που όταν συνδυάζεται με περίεργες και ανεδαφικές αποφάσεις των αξιωματούχων έχουν ως αποτέλεσμα εξαιρετικής ευρηματικότητας σενάρια ταλαιπωρίας των πολιτών αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας.  Και η λύση είναι απλή, εφόσον έγινε επιτέλους αποδεκτή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η αναγκαιότητα εμβολιασμού των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών. Ο εμβολιασμός τους να πραγματοποιηθεί με ταχύρρυθμες διαδικασίες κατά ομάδες στο εμβολιαστικό κέντρο του κάθε Νομαρχιακού Νοσοκομείου, σύμφωνα και με τους καταλόγους που καταρτίστηκαν από κάθε Ιατρικό Σύλλογο το προηγούμενο χρονικό διάστημα μετά από πρωτοβουλία του κάθε Συλλόγου.  Αντί αυτού είδαμε για μία ακόμη φορά να ξετυλίγεται το σενάριο ταλαιπωρίας και απαξίωσης των ιατρών που αποδεδειγμένα στήριξαν και στηρίζουν την εξωνοσοκομειακή αντιμετώπιση των περιστατικών COVID19 (αλλά και των άλλων περιστατικών), διακινδυνεύοντας να μολυνθούν, ενώ αρκετοί νόσησαν και άλλοι πέθαναν από την νόσο. Δυστυχώς στην χώρα μας ακόμη αναζητείται ελπίς και κοινή λογική.
Ελπίζουμε σύντομα να υπάρξει οργανωμένο και αποτελεσματικό σχέδιο εμβολιασμού των συναδέλφων μας προκειμένου να προστατευτούν οι ίδιοι αλλά και οι ασθενείς που εξετάζουν από τον ύπουλο κορονοϊό, που ταλαιπωρεί την κοινωνία μας”.

error: Content is protected !!