Εντός της εβδομάδας ραντεβού Μπέου – Τσιάρα για το δικαστικό Μέγαρο Βόλου – Το οικόπεδο στη Νεάπολη το πιο πιθανό σενάριο

Στιγμιότυπο 2021 01 16 1.01.28 μμ
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Θετικές διαγράφονται οι εξελίξεις σχετικά με την πιθανότητα να επιλεγεί το οικόπεδο της οδού Υδρας, στην περιοχή πίσω από τον ΟΑΕΔ, για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου.

KEN 1

Σήμερα, αμέσως μετά την εξουσιοδότηση που έλαβε από τους μετέχοντες της σύσκεψης της Παρασκευής, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος προχώρησε σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό στη διερεύνηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, από την οποία προέκυψε ότι η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δηλαδή στο Δημόσιο, και όχι στην Περιφέρεια.

Αυτό καθιστά ακόμη πιο εύκολη την απόκτηση του χώρου από τον κύριο φορέα κατασκευής του έργου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και πλέον ο Δήμαρχος ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει όλους τους  μετέχοντες στη σύσκεψη και να τους ζητήσει να συντονίσουν τις προσπάθειες τους προς την κατεύθυνση αυτή, στη βάση πάντα της ομόφωνης απόφασης που έχει ληφθεί.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος, κ. Αχιλλέας Μπέος θα ενημερώσει και τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κων. Τσιάρα σε συνάντηση που θα έχουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

error: Content is protected !!