Ο Μ. Ζουμπουλάκης για αιώνιους φοιτητές, βάσεις εισαγωγής και πανεπιστημιακή αστυνομία

Σ13 Φ1 ΔΙΣΤ ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ 840x440 1
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Αναφορικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια, τοποθετήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη στον Astra, ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρώην αντιπρύτανης του ιδρύματος Μιχάλης Ζουμπουλάκης.

KENT728X100 1

Αιώνιοι φοιτητές: «Είναι κοινή η γνώμη των περισσοτέρων συναδέλφων, διαφωνούν ελάχιστοι, οτι πρέπει να μπει ένα όριο φοίτησης, όποια κι αν είναι η δικαιολογία που δεν τα καταφέρνει κανείς να ολοκληρώσει στην ώρα του τις σπουδές του. Το ν + 2 είναι κάπως αυστηρό μέτρο, αλλά θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Δεν υπάρχει κανένα πανεπιστήμιο στον πολιτισμένο κόσμο που δεν έχει τη δυνατότητα να διαγράψει έναν φοιτητή, αν αυτός δε θέλει να συνεχίσει να σπουδάζει. Εκείνοι που εργάζονται μπορούν να τελειώσουν σε 12 χρόνια το τμήμα τους. Είναι αρκετά.»

Σύστημα εισαγωγης: «Δεν ξέρω πως θα λειτουργήσει, μου φαίνεται λίγο περίπλοκο. Επί της αρχής μου φαίνεται σωστό. Δεν είναι λογικό να σπουδάσει κάποιος που γράφει για 4 και να μπαίνει στο Μαθηματικό. Έρχεται σε εμάς και πρέπει εμείς να του μάθουμε από την απλή αριθμητική μέχρι τα προχωρημένα μαθηματικά για να πάρει ένα πτυχίο. Για να μπεις στο πανεπιστήμιο πρέπει να ξέρεις κάποια πράγματα.»

Πανεπιστημιακή αστυνομία: «Δεν υπάρχει επαρκής ασφάλεια στο εσωτερικό των πανεπιστημίων. Κρίνω θετικά τα ηλεκτρονικά συστήματα πρόσβασης, ή την ύπαρξη καμερών, αφού θα καταγράφουν τους εξωτερικούς χώρους και όχι το αμφιθέατρος, τις αίθουσες και την ώρα της παράδοσης. Να ξοδέψεις όμως εκατομμύρια ευρώ εν μέσω πανδημίας για να προσλάβεις 1.000 ειδικούς φορουρούς, όταν το πρόβλημα περιορίζεται σε κάποιες σχολές στην Αθήνα, άντε και τη Θεσσαλονίκη, νομίζω είναι υπερβολική δαπάνη. Η κανονική αστυνομια θα πρεπει να παρεμβαίνει όταν αυτό απαιτείται. Δεν είναι το πρόβλημα οτι μας λείπουν αστυνομικοί στην πύλη για να αποτρέπουν κάποιον να μπει. Τι θα κάνει ο ένστολος απέναντι σε 30 τραμπούκους; Ας δώσουν την αρμοδιότητα με ένα απλό προεδρικό διάταγμα σε έναν φύλακα εξωτερικής ασφάλειας, που ήδη υπάρχουν στα Πανεπιστήμια».

error: Content is protected !!