Η ηγουμένη του Πηλίου «ευλογούσε» τον ψευτογιατρό – Δικογραφία αποκάλυψη

Στιγμιότυπο 2021 01 17 8.43.30 μμ
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ιδιώτες γιατροί,πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου διαγνωστικού κέντρου και ορισμένα μέλη του, επικεφαλής ιδιωτικής κλινικής, μια ηγουμένη μονής στο Πήλιο, αλλά και ένας πρώην πασίγνωστος υπουργός είναι ανάμεσα στα άτομα που κατηγορούνται για άμεση συνέργεια με τον ψευτογιατρό Νίκο Κοντοστάθη, ο οποίος συνελήφθη στις 16 Ιουνίου του 2020. Το «protothema.gr» αποκαλύπτει σήμερα το κατηγορητήριο 92 σελίδων που έχει συνταχθεί για την πολύκροτη υπόθεση, με τον γιατρό-μαϊμού να είναι αντιμέτωπος με τις σοβαρότατες κατηγορίες που αφορούν την ανθρωποκτονία κατά συρροή, τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, την αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και την απάτη.

KENT728X100 1

Σε χειρουργική επέμβαση που έγινε σε κλινική της Αθήνας ο βασικός κατηγορούμενος φέρεται να είπε σε ένα από τα θύματά του που αντιμετώπιζε κινητικό πρόβλημα πως θα περπατήσει ξανά! Το χειρουργείο έγινε κανονικά από επαγγελματίες γιατρούς. Ανάμεσά τους και ο πρώην υπουργός. Σε άλλη περίπτωση, ο 47χρονος υποσχέθηκε σε μια γυναίκα την πλήρη ίαση καρκίνου του εντέρου αν διέκοπτε τις χημειοθεραπείες που ακολουθούσε, ενώ σε ένα ακόμη θύμα του ισχυρίστηκε πως μπορεί να θεραπεύσει τη σκλήρυνση κατά πλάκας από την οποία έπασχε. Ολα αυτά μέσα σε ειδικό χώρο διαγνωστικού κέντρου στα βόρεια προάστια.

Η ηγουμένη του Πηλίου

Στην υπόθεση κατηγορείται ότι εμπλέκεται και μία ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Νηλείας Πηλίου. Η κατηγορούμενη φέρεται να παρείχε στον ψευτογιατρό ειδικό χώρο μέσα (!) στη μονή για να εξετάζει ασθενείς. Σε μία από τις περιπτώσεις οι εγκαλούντες κατέβαλαν στον Κοντοστάθη το ποσό των 52.620 ευρώ καθώς τους έπεισε ότι μπορούσε να θεραπεύσει την ανήλικη κόρη τους που έπασχε από πιλοκυτταρικό και πολυμυξοειδές αστροκύτωμμα. Στον συγκεκριμένο χώρο για τον οποίο κατηγορείται ότι παρείχε η ηγουμένη, όπως υπογραμμίζεται, ο γιατρός-μαϊμού υποδείκνυε σε πολλούς ασθενείς που επισκέπτονταν το μοναστήρι από διάφορα σημεία της Ελλάδας «προγράμματα και μεθόδους θεραπείας, πράξεις οι οποίες λάμβαναν χώρα και εντάσσονταν στο πλαίσιο του ιατρικού θεραπευτικού έργου του Κοντοστάθη».

Τι δήλωσε ο δικηγόρος των θυμάτων

«Μέχρι στιγμής τα στοιχεία τα οποία έχουν συγκεντρωθεί οδήγησαν τον αρμόδιο ανακριτή να απαγγείλει νέες κατηγορίες κατά του ψευτογιατρού για συνολικά 12 ανθρωποκτονίες με δόλο, 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών και κακουργηματικές απάτες οι οποίες ξεπερνούν τις 840.000,00 ευρώ. Το νέο κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνει καινούρια πρόσωπα, τα οποία φέρονται ως συνεργάτες-συνεργοί του ψευτογιατρού», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο δικηγόρος θυμάτων του κατηγορουμένου Στέλιος Σούρλας και συνέχισε:
«Οι εντολείς μου, και συγκεκριμένα οι συγγενείς της 35χρονης νηπιαγωγού η οποία έπασχε από καρκίνο του μαστού και του 46χρονου επιχειρηματία με καρκίνο του όσχεος, οι οποίοι απεβίωσαν ένεκα της εγκληματικής δράσης του κατηγορουμένου, καθώς και τα υπόλοιπα τρία θύματα τα οποία τον κατηγορούν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά και ο εξαπατηθείς 28χρονος, επιζητούν διακαώς την καταδίκη του ανθρώπου αυτού, καθότι η ψυχική οδύνη καθώς και η ηθική βλάβη αλλά και η περιουσιακή ζημία η οποία τους προκάλεσε ήταν τεράστια».

error: Content is protected !!