Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας: Να ανακληθεί άμεσα η διάταξη που τροποποιεί την ώρα αποχώρησης στο Βασικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου

nhpiagogio 780x405
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων. Κούμας» σχετικά με την διάταξη για την ώρα αποχώρησης στο βασικό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου, αναφέρει τα εξής:

Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επέλεξε, για άλλη μια φορά, εν μέσω  περιοριστικών μέτρων να «χτυπήσει».

Αιφνιδιαστικά νομοθετούν την επέκταση του διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών. Το δρόμο είχε ανοίξει η προηγούμενη κυβέρνηση με υπουργό τον κ. Φίλη και η σημερινή υπουργός Παιδείας, κ. Κεραμέως δίνει το τελειωτικό χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων νηπιαγωγών.

Αποδεικνύεται περίτρανα το υποκριτικό του επιχειρήματος για διαφορετική, κλιμακούμενη, ώρα προσέλευσης προκειμένου να μην υπάρξει συγχρωτισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων έξω από τις σχολικές μονάδες εν μέσω πανδημίας. Με ποιόν τρόπο θα διασφαλιστούν οι αποστάσεις στα συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία-δημοτικά, που θα έχουν, πλέον, την ίδια ώρα αποχώρησης, όταν θα υπάρχει μεγαλύτερος συνωστισμός;

Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να μην αιφνιδιάζει, χωρίς διάλογο, την εκπαιδευτική κοινότητα, να σχεδιάζει με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και να μην υποχωρεί σε κάθε είδους πιέσεις  που ασκούνται σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των μαθητών μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ

  • Την ανάκληση της απαράδεκτης διάταξης που οδηγεί σε επέκταση του ωραρίου των συναδέλφων νηπιαγωγών.
  • Μείωση του αριθμού των νηπίων σε 1:15 ανά νηπιαγωγείο, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα υλοποίησης του παιδαγωγικού προγράμματος του Νηπιαγωγείου.
  • Μείωση του διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών στο επίπεδο του ωραρίου των συναδέλφων των πολυθέσιων σχολείων της πρωτοβάθμιας με καθολική εφαρμογή της κλιμάκωσής του αναλόγως των χρόνων υπηρεσίας.

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!