ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σήμερα «κληρώνει» για δικαστικό μέγαρο στον Βόλο

Στιγμιότυπο 2021 01 20 10.25.18 πμ
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στις 13.30 το μεσημέρι ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, συνοδευόμενος από την Υφυπουργό Παιδείας και βουλευτές της Μαγνησίας θα περάσει την πόρτα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να συναντηθεί με τον Κώστα Τσιάρα για την υπόθεση της ανέγερσης νέου δικαστικού Μεγάρου.

KEN 1

Ο Δήμαρχος Βόλου έχει στον φάκελό του δύο επιλογές οικοπέδων, τις οποίες και θα προτείνει στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, με τη μία εξ αυτών να θεωρείται προβλήματική, αφού δεν είναι γνωστό το ιδιοκτησιακό της καθεστώς!

Πρόκειται για τα οικόπεδα στην οδό Παρασκευοπούλου, δίπλα στο σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, και για το οικόπεδο στην οδό Ύδρας στη Νεάπολη.

Η πρώτη επιλογή είναι προβληματική, διότι το οικόπεδο είναι μικρό κι έχει χαμηλό συντελεστή δόμησης, με αποτέλεσμα το νέο δικαστικό μέγαρο να μην είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το σημερινό. Επιφυλάξεις γι’ αυτή την επιλογή έχουν εκφράσει η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος.

Το δεύτερο οικόπεδο, πίσω από τις σχολές του ΟΑΕΔ είναι ένα μεγάλο οικόπεδο, το οποίο χτίζει όσα τετραγωνικά απαιτηθούν. Όμως παρότι στην αρχή θεωρήθηκε οτι ανήκει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και ύστερα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ουδείς το έχει δηλώσει στο Κτηματολόγιο, με αποτέλεσμα να μην είναι γνωστός ο ιδιοκτήτης του και να “κολλάει” η σχετική διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αχιλλέας Μπέος θα πάει σήμερα στον Υπουργό με την πρόταση του πρώτου οικοπέδου, προσπαθώντας να του αποσπάσει τη δέσμευση οτι θα ενταχθεί το έργο στο ΣΔΙΤ και αν στο μεταξύ βρεθεί καταλληλότερος χώρος, να μην υπάρξει πρόβλημα.

error: Content is protected !!