Πρύτανης Παν. Θεσσαλίας: Δυσλειτουργική η παρουσία αστυνομίας στα ΑΕΙ

mamouris panepistimio thessalias pritanis
stergiou
fotou
Ontopoulos780x90

«Η παρουσία των αστυνομικών μέσα στα Πανεπιστήμια θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει», εκτίμησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του Προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων Ζήσης Μαμούρης

KENT728X100

«Η παρουσία των αστυνομικών μέσα στα Πανεπιστήμια θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει», εκτίμησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του Προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων κ. Ζήσης Μαμούρης μιλώντας στον Αθήνα 9.84, σχετικά με την ίδρυση ειδικού σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας που θα αναφέρεται στην Ελληνική Αστυνομία.

Αναγνώρισε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πρόβλημα με την ασφάλεια και την φύλαξη καθώς και η ανάγκη μίας γενικότερης προσπάθειας βελτίωσης της ασφάλειας, υπογραμμίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Συγκλήτων και των Πρυτάνεων των ελληνικών Πανεπιστημίων έχει αντίθετη άποψη ως προς τον τρόπο που θα μπορέσει να επιτευχθεί μια καλύτερη παροχή ασφάλειας και φύλαξης εντός των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

«Τα Πανεπιστήμια χρειάζονται εκτός από το νομοθετικό πλαίσιο, πολύ καλή φύλαξη, να προσληφθούν άτομα από τα Πανεπιστήμια τα οποία θα ανήκουν στη δικαιοδοσία της Συγκλήτου και του Πρύτανη και θα μπορούν να κάνουν πραγματικά τη συγκεκριμένη δουλειά. Αυτή τη στιγμή τα Πανεπιστήμια έχουν εργολαβίες φύλαξης, οι οποίες ανατίθενται με μειοδοτικούς διαγωνισμούς, γεγονός που σημαίνει ότι ο πιο φτηνός εργολάβος χρησιμοποιεί και το πιο φθηνό ανθρώπινο δυναμικό».

Τόνισε ότι το ζητούμενο είναι η σοβαρή ενίσχυση των Πανεπιστημίων με ένα αρκετά γενναίο ποσό, ώστε να μπορούν να προσληφθούν εξειδικευμένες κατηγορίες ανθρώπων που θα μπορούν να παρέχουν φύλαξη υψηλού επίπεδου και οι οποίες θα αναφέρονται στις Πανεπιστημιακές Αρχές.

«Αυτό που λέμε είναι ότι θα δημιουργηθεί δυσλειτουργία με την παρουσία αστυνομικών μέσα στα πανεπιστήμια και οι οποίοι θα λογοδοτούν μόνο στον αρχηγό τους, στις αστυνομικές αρχές όπως είναι και λογικό», πρόσθεσε.

error: Content is protected !!