Χ. Χατζηχριστοδούλου: Στο μικροσκόπιο οι επαναμολύνσεις – Και στη Λάρισα μία περίπτωση

xatzixristodoulou
stergiou
fotou
728x110 3

Σύμφωνα με τον καθηγητή σποραδικά έχουν καταγραφεί και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, η μία μάλιστα στη Λάρισα, με ασθενείς, οι οποίοι αν και πήραν εξιτήριο από το Νοσοκομείο με αρνητικά τεστ, στην πορεία διαγνώστηκαν θετικοί και χρειάστηκε να νοσηλευτούν εκ νέου. «Είναι σπάνιες μεν, αλλά υπαρκτές περιπτώσεις τις οποίες ως επιστήμονες παρακολουθούμε για να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά του ιού», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον ίδιο η επαναμόλυνση μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ο οργανισμός δεν έχει αναπτύξει ακόμη τα ανάλογα αντισώματα, αλλά και στο ότι ο ασθενής να μην αρνητικοποιήθηκε 100% με αποτέλεσμα ο ιός να έχει αφήσει ακόμη υπολείμματα τα οποία δεν καταγράφονται στα επαναληπτικά τεστ.

«Τα αντισώματα που κάποιον έχει νοσήσει από τον κορωνοϊό δεν αναπτύσσονται πάντα αμέσως. Εξαρτάται πολλές φορές από τον οργανισμό. Πόσο καταπονημένος είναι, ποια είναι η ηλικία του ασθενή. Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις όπου άνθρωποι που νόσησαν από τον COVID-19 απέκτησαν αντισώματα μετά από πέντε μήνες. Είναι ζητήματα που σ’ ολόκληρο τον κόσμο απασχολούν την επιστημονική κοινότητα που παρακολουθεί τον ιό και καταγράφει διάφορες πτυχές της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση από άνθρωπο σε άνθρωπο η συμπεριφορά του κορονοϊού διαφέρει για αυτό και είναι δύσκολες πολλές φορές οι προβλέψεις», πρόσθεσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Στην περίπτωση πάντως της 73χρονης από τον Βόλο η ασθενής παραμένει για νοσηλεία στην B’ Κλινική κορωνοϊού στο Αχιλλοπούλειου. Στο νοσοκομείο επίσης νοσηλεύονται δύο ακόμη άτομα της οικογένειάς της 93 και 94 χρόνων αντίστοιχα που διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό.

Πηγή: taxydromos.gr

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100
error: Content is protected !!