ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Θα συμμετέχουν και νέες επιχειρήσεις – Πότε πληρώνεται

EPISTREPTEA PROKATAVOLI

Οι νέες επιχειρήσεις θα συμμετέχουν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, ξεκαθάρισε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης – Οι προϋποθέσεις

Εως το τέλος Ιανουαρίου 2021 θα πληρωθούν οι επιχειρήσεις τα ποσά που δικαιούνται από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5. Μάλιστα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 θα δοθεί και σε νέες επιχειρήσεις.

KEN 4

«Ηδη έχουν ολοκληρωθεί οι τέσσερις πρώτοι κύκλοι του μέτρου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής συνολικού ύψους 5,5 δισ. ευρώ και επίκειται άμεσα, στις 15 Ιανουαρίου 2021, το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 με τα χρήματα να καταβάλλονται στους δικαιούχους μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2021. Η διαδικασία είναι γρήγορη, εύκολη και αμιγώς ψηφιακή μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport” , τα στοιχεία ελέγχονται από την ΑΑΔΕ και οι πιστώσεις των λογαριασμών των επιχειρήσεων γίνονται ηλεκτρονικά χωρίς καμία καθυστέρηση», απάντησε ο κ. Σκυλακάκης σε επίκαιρη ερώτηση που του έγινε για το μέτρο.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Σκυλακάκης ξεκαθάρισε ότι «ως πιο δίκαιο μέτρο προκρίθηκε η πτώση του τζίρου της επιχείρησης και μάλιστα ήδη από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 περιελήφθησαν, ως πιθανές δικαιούχοι, επιχειρήσεις που λειτουργούσαν έως και το γ’ τρίμηνο του 2020».

«Στο μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 θα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν και νέες επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη εργασιών έως και το γ’ τρίμηνο του 2020 και ως βάση υπολογισμού της μείωσης του κύκλου εργασιών θα ληφθεί η πτώση τουλάχιστον κατά 20% του τζίρου του τετραμήνου Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 και οι ενισχύσεις θα καταβληθούν μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2021», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

error: Content is protected !!