“Πράσινο φως” για το πανευρωπαϊκό σχέδιο ανάπτυξης μπαταριών ύψους 2,9 δισ. ευρώ

2999202
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021, 16:55

KEN 1

Οι ρυθμιστικές αρχές ανταγωνισμού της ΕΕ ενέκριναν την Τρίτη (29/1) το σχέδιο ανάπτυξης μπαταριών 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ (3,5 δισεκατομμύρια δολάρια) το οποίο χρηματοδοτείται από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και άλλες εννέα χώρες της ΕΕ, ως απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση για μπαταρίες αυτοκινήτων και βιομηχανικής χρήσης στις 27 χωρών της Ε.Ε.

Στο project που ονομάστηκε European Battery Innovation συμμετέχουν επίσης η Αυστρία, το Βέλγιο, η Κροατία, η Φινλανδία, η Ελλάδα, η Πολωνία, η Σλοβακία, η Ισπανία και η Σουηδία, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι χώρες ελπίζουν να προσελκύσουν επιπλέον 9 δισεκατομμύρια ευρώ από ιδιώτες επενδυτές.

Το μπλοκ ίδρυσε την European Battery Alliance το 2017 με στόχο να αναπτύξει μια βιομηχανία που θα ανθίσει σε ένα χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέλλον εξασφαλίζοντας ότι η Ευρώπη δε θα βασίζεται σε εισαγόμενα προϊόντα ή τεχνολογίες.

«Για αυτές τις τόσο μεγάλες προκλήσεις καινοτομίας για την ευρωπαϊκή οικονομία, οι κίνδυνοι μπορεί να είναι πολύ μεγάλοι για να τους αναλάβει μόνο ένα κράτος μέλος ή μία εταιρεία», ανέφερε σε δήλωσή της η Επίτροπος Ανταγωνισμού Margrethe Vestager και πρόσθεσε:

«Επομένως, είναι λογικό οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συνεργαστούν για να στηρίξουν τη βιομηχανία στην ανάπτυξη πιο καινοτόμων και βιώσιμων μπαταριών».

Το εγχείρημα θα καλύψει ολόκληρη την αλυσίδα αξίας μπαταρίας από την εξαγωγή πρώτων υλών, τον σχεδιασμό και την κατασκευή κυψελών μπαταριών και πακέτων έως την ανακύκλωση και τη διάθεση τους.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021, 16:55

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!