Ρεκόρ 959 κρουσμάτων σε 24 ώρες

2998912
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021, 08:15

Η επιτροπή που έχει επιφορτιστεί με την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Ταϊλάνδη ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 959 κρούσματα του SARS-CoV-2 στο βασίλειο, αριθμός άνευ προηγουμένου, καθώς οι αρχές αύξησαν τα τεστ στην επαρχία Σαμούτ Σαχόν, εστία νέου ξεσπάσματος.

Τα νέα κρούσματα αύξησαν το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 14.646. Δεν υπέκυψε κανένας ασθενής με την COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να παραμένει αμετάβλητος στους 75 νεκρούς, ανέφερε η επιτροπή κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Το προηγούμενο ρεκόρ (745 κρούσματα) καταγράφηκε την 7η Ιανουαρίου.

Τα 914 από τα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στη Σαμούτ Σαχόν (κεντρική Ταϊλάνδη), επαρχία όπου εντοπίστηκε εστία σε αγορά θαλασσινών τον περασμένο μήνα.

Τα περισσότερα από τα κρούσματα στη Σαμούτ Σαχόν θεωρείται πως οφείλονται στα μαζικά τεστ που οι τοπικές αρχές ανέφεραν πως θα διεξάγουν για μια εβδομάδα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρόκειται για μετανάστες εργαζόμενους.

Η Ταϊλάνδη καταγράφει έναν από τους χαμηλότερους απολογισμούς της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Ασία. Ωστόσο, τα κρούσματα υπερτριπλασιάστηκαν μέσα σε έξι εβδομάδες.

 

Πηγή: ΑΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021, 08:15

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!